UGLEDNI STRUČNJAK O ODLUCI ENGLEZA: / 'Trebalo je imati hrabrosti, a VAR iz jednog razloga u ovoj situaciji ne bi pomogao'

Image

Sporna situacija podijelila je nogometnu javnost.

12.4.2018.
18:50
VOYO logo

Bivši engleski sudac Peter Walton osvrnuo se na odluku Michalea Olivera iz treće minute sudačke nadoknade uzvratnog susreta četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa. Oliver je start Mehdija Benatije nad Lucasom Vazquezom okarakterizirao kao prekršaj te je pokazao na bijelu točku. Time su nade Juvea u veliki preokret pale u vodu.

Odluka je to koja je podigla dosta prašine u nogometnoj javnosti. Mišljenja su podijeljena, što je i za očekivati kod ovakve situacije. Walton, koji je od 2003. do 2012. dijelio pravu u Premier ligi, stao je na stranu onih koji smatraju da je Oliver zasluženo pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Benatia je išao na loptu, ali nije ju dirao. Kriv je jer je došlo do fizičkog kontakta sa suparnikom. Na taj način ga je omeo i to je bio čisti prekršaj", smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, rekao je i da je crveni Gialuigiju Buffonu bio opravdan jer je fizički nasrnuo na suca. A bi li u ovom slučaju pomogla video tehnologija? Predsjednik Andrea Agnelli zavapio je poslije susreta da bi VAR pomogao, no Walton njegove riječi smatra neutemeljenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"VAR bi se u ovoj situaciji koristio samo ako je odluka sudaca bila očito pogrešna u slučaju penala ili crvenog, a niti jedna od sinoćnjih odluka ne spada u tu kategoriju", poručio je.

Dodao je i da je trebalo imati hrabrosti odnijeti te odluke te da je Oliver itekako bio svjestan situacije i trenutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo