UEFA / zbog dodatnog profita riskira nove ozljede igrača!

Kako bi maksimizirali televizijsko praćenje a time i profit u Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) od 2014. godine namjeravaju uvesti novi kalendar odigravanja kvalifikacijskih utakmica.

5.10.2011.
20:43
VOYO logo

Ujesen 2014. kvalifikacijski bi ciklus za Europsko prvenstvo 2016. godine europske reprezentacije trebale započeti po novome kalendaru. Umjesto da sve igraju u petak pa utorak, kako je sada običaj, UEFA bi utakmice rasporedila ravnopravno kroz šest dana, počevši od četvrtka do utorka u idućemu tjednu.

Svakodnevno bi tako televizijski gledatelji mogli gledati podjednako veliki kontingent utakmica umjesto da su sve koncentrirane na samo dva dana. Igrat će se tako i subotama, nedjeljama i ponedjeljcima. Informaciju je u srijedu, govoreći na londonskoj konferenciji Lideri u nogometu, potvrdio UEFA-in glavni tajnik Gianni Infantino. "Igrači su naviknuti igrati svaka tri dana. Ako to mogu raditi u klubovima kroz čitavu sezonu, ne vidimo zašto ne bi mogli u reprezentacijama", rekao je Talijan, inače desna ruka predsjednika Michela Platinija, dodavši: "Ne očekujemo da ćemo imati problem. Ideju jednoglasno podupiru sva 53 UEFA-ina saveza. Ne smijemo si više dopustiti propuštanje televizijskih vikend-termina. Priliku koriste drugi sportovi i opasno nas ugrožavaju. Dugoročno bi se dosadašnja praksa mogla pokazati vrlo štetnom po nogomet." Ako nitko drugi, žalit će se sigurno klupski menadžeri, s obzirom na to da će dva nastupa unutar samo tri dana povećati rizike ozljeđivanja igrača. S druge strane, neki treneri u klubovima dobivat će svoje igrače na raspolaganje puno ranije nego dosad. Ako reprezentacije koje, primjerice, budu igrale u četvrtak, odigraju drugu utakmicu u terminu u nedjelju, igrači će se u klub moći vratiti dva dana ranije no što je trenutačno običaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110050147006 arti-201110040283006 arti-201110040943006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo