u klubu šokirani / UEFA izbacuje juniore Dinama iz Lige prvaka? 'Srce mi se raspalo, ali vjerujem u pozitivan ishod'

U klubu su šokirani viješću iz UEFA-e, no Mario Cvitanović ističe kako vjeruje u pozitivan ishod

24.2.2016.
18:11
VOYO logo

Mlada momčad zagrebačkog Dinama ostvarila je veliki uspjeh plasiravši se u četvrtfinale juniorske Lige prvaka nakon što je u Bruxellesu pobijedila Anderlecht 2-0.

Image
veliki uspjeh malih 'modrih' /

Dinamovi juniori u četvrtfinalu Lige prvaka: slijedi okršaj protiv Barcelone u Zagrebu

Image
veliki uspjeh malih 'modrih' /

Dinamovi juniori u četvrtfinalu Lige prvaka: slijedi okršaj protiv Barcelone u Zagrebu

Svlačionica mini 'modrih' bila je u ekstazi, a svi su već počeli gledati prema velikom četvrtfinalnom dvoboju u kojoj bi se Dinamo suprotstavio Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ono što ih je dočekalo po povratku u Zagreb bio je pravi šok. Naime, igrač Dinama Matija Fintić, koji je u utorak u Belgiji ušao u igru u 83. minuti zamijenivši Danija Olma, navodno je imao suspenziju i nije smio zaigrati na jučerašnjoj utakmici.

Fintić je u grupnoj fazi zaradio tri žuta kartona, zbog čega je u osmini finala morao odraditi suspenziju, no u Dinamovom vodstvu je očito došlo do velikog propusta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je faksom obavijestila o pokretanju disciplinskog postupka u trenutku dok su se direktor Tomislav Svetina i predsjednik Mirko Barišić spremali na Pleso. Nakon što je Mario Cvitanović prenio igračima tu informaciju, oni su ostali u šoku. 

"Srce mi se raspalo na dva dijela. Ali, da ne vjerujem u dobar ishod, ja ovdje ne bi stajao pred vama. Ja vjerujem jer mi smo to zaslužili, mi smo pobijedili na terenu, samo mi možemo igrati protiv Barcelone i nitko drugi.'", kratko je prokomentirao Cvitanović u zračnoj luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudbina 'modrih' juniora sada je u milosti i nemilosti UEFA-e, a u najgorem slučaju, kazna bi mogla biti izbacivanje Dinama iz natjecanja. Zanimljivo je da su iz Anderlechta nakon UEFA-ine obavijesti u službenom obraćanju izjavili kako nemaju namjeru pisati žalbu jer je bolja ekipa prošla dalje, već je UEFA prema službenoj dužnosti pokrenula postupak. 

"To je svima san, igrati na Maksimiru, protiv tako velikog kluba kao Barcelone i mi idemo po pozitivan rezultat i po prolazak dalje", rekao je Filip Benković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično razmišlja i njegov suigrač i vratar Adrian Šemper, a na pitanje o mogućoj suspenziji, kratko je odgovorio: "To zasad ne želim komentirati."

Nešto slično dogodilo se i seniorskoj momčadi madridskog Reala u prvom dijelu sezone, kada su zbog nastupa Denisa Cherisheva u susretu španjolskog Kupa, koji je također bio suspendiran, izbačeni iz natjecanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo