OČEKUJU NASLOVE /

U Real Sociedadu oduševljeni Sučićevim dolaskom, a Vatreni je odgovorio: 'Klub je fantastičan'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Real Sociedad s kojim je potpisao do 2029. godine prošle je sezone bio sezone šesti u španjolskom prvenstvu, a platio je Salzburgu 10 milijuna eura te će austrijski prvak imati pravo na deset posto od eventualne buduće prodaje veznjaka

2.8.2024.
17:46
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Sučić, koji je nedavno potpisao petogodišnji ugovor s Real Sociedadom, izrazio je nadu u uspješne nastupe i rezultate u španjolskoj ligi te osvajanje titula.

Image
NOVI IZAZOV /

Sociedad službeno potvrdio dolazak Sučića: Ovo su detalji ugovora

Image
NOVI IZAZOV /

Sociedad službeno potvrdio dolazak Sučića: Ovo su detalji ugovora

"Osjećaj je fantastičan. Sretan sam što sam napokon ovdje, što sam se pridružio ekipi i upoznao puno ljudi u klubu," rekao je 21-godišnji Hrvat u intervjuu za klupske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Real Sociedad je stigao iz Zagreba, a prvi put je trenirao s novim suigračima u Baskiji u petak. Snimke prikazuju kako ga pozdravljaju suigrači, zaposlenici kantine, a posebno 53-godišnji trener Imanol Alguacil koji ga je zagrlio i šalio se s njim.

"Klub je fantastičan," naglasio je Sučić i dodao: "Stvarno sam osjetio kakva je ovo ekipa, kakvi su igrači i kakva je kvaliteta. Uvjeti su vrhunski."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sučić je rođen u Austriji i dosad je igrao samo u Salzburgu za kojeg je upisao 128 nastupa.

"Spreman sam za nove izazove. Sretan sam što smo uspjeli sve ovo dogovoriti," rekao je mladi Vatreni. Real Sociedad s kojim je potpisao do 2029. godine prošle je sezone bio sezone šesti u španjolskom prvenstvu, a platio je Salzburgu 10 milijuna eura te će austrijski prvak imati pravo na deset posto od eventualne buduće prodaje veznjaka.

Sučićeva uloga u Sociedadu je zamijeniti 28-godišnjeg španjolskog reprezentativca Mikela Merina koji bi mogao napustiti klub narednih dana dok će se Hrvat s njima natjecati u Europskoj ligi.

"Očekujem da igramo dobre utakmice i ako je moguće osvajamo titule. Želimo se pokazati kao dobra, čvrsta i neugodna ekipa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Sociedad je posljednji naslov osvojio 2020. godine, kada su u finalu španjolskog kupa pobijedili Athletic Bilbao s 1:0 u baskijskom derbiju.

Sučić se dotakao prošlogodišnje utakmice protiv Real Sociedada u Ligi prvaka. Na stadionu Anoeta u San Sebastijanu odigrao je svih 90 minuta u remiju 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Atmosfera je bila fantastična, a navijači odlični. Jedva čekam zaigrati kao domaći igrač, noseći njihov dres", rekao je Vatreni.

Real Sociedad će u subotu igrati prijateljsku utakmicu s Lilleom u Francuskoj, no Sučić će ostati u San Sebastijanu. Debitirati bi mogao za tjedan dana u Berlinu tijekom prijateljske utakmice Real Sociedada i Union Berlina.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo