LOKOMOTIVA OTPUHALA HAJDUK I DONIJELA DINAMU NASLOV PRVAKA: / Bijeli imali dva gola prednosti pa izgubili u zadnjim sekundama

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Oliver Petrak donio je pobjedu Lokomotivi nakon dosta lošeg prvog dijela

21.6.2020.
23:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

30. kolo Prve HNL

Stadion Kranjčevićeva, Zagreb, 21:05

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva - Hajduk 3:2

Lokomotiva: Grbić, Kovačić, Kolinger, Čeliković, Cokaj, Jakić, Mersinaj, Tuci, Uzuni, Kastrati, Tolić

Hajduk: Posavec, Juranović, Ismajli, Dimitrov, Vušković, Dolček, Jurić, Jradi, Caktaš, Kreković, Jairo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Lokomotive su velikim preokretom na stadionu u Kranjčevićevoj od zaostatka 0:2 došli do pobjede 3:2 i drugog mjesta na ljestvici koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, a to je ujedno i Dinamo promoviralo u prvaka šest kola prije kraja prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je poveo u 3. minuti spretnim pogotkom kapetana Mije Caktaša. Isti je igrač u 36. minuti za vodstvo 2-0 realizirao kazneni udarac dosuđen zbog prekršaja na Jairu. U drugoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu kapetan Lokomotive Denis Kolinger je iz neposredne blizine glavom poslao loptu u mrežu za 1-2. U 66. minuti domaći su izjednačili sjajnim pogotkom Tucija, koji je sa 16 metara iskosa pogodio suprotne rašlje. U osmoj minuti sučevog dodatka Oliver Petrak je nakon udarca iz kuta pogodio glavom za potpuni preokret i pobjedu 'lokosa'.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

21.06.2020., stadion u kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Sjajno prvo poluvrijeme Hajduka

Momčad Igora Tudora je bolju igru u prvom poluvremenu okrunila s dva pogotka. Već u 3. minuti je Mijo Caktaš iskoristio neodlučnost Lokomotivinih braniča te spretnom reakcijom iznenadio i vratara Grbića koji nije uspio zaustaviti njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 36. minuti Caktaš se i drugi put upisao u strijelce realiziravši opravdano dosuđeni kazneni udarac zbog prekršaja na Jairu. Grbić je pročitao gdje će kapetan Hajduka pucati, ali je njegov prizemni udarac u donji desni kut bio dovoljno precizan i snažan.

Imali su Hajdukovi igrači još nekoliko izglednih situacija za postizanje pogodaka, ali nisu bili precizni ili je Grbić dobro reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se očekivao posljednji zvižduk suca Damira Batinića za kraj prvog poluvremena, Lokomotiva je došla do pogotka. Tolić je izveo dugo dodavanje na desnu stranu, gdje je Mersinaj glavom prebacio loptu na suprotnu vratnicu. Visoki Lokomotivin kapetan Denis Kolinger nadskočio je splitske braniče i iz neposredne blizine glavom poslao loptu pod gredu.

Lokosi bolji u nastavku

Taj je gol donio potrebni poticaj momčadi Gorana Tomića, koja je u drugom poluvremenu od prve sekunde krenula po izjednačujući pogodak. Činilo se da su ga 'lokosi' postigli u 60. minuti, ali je na intervenciju VAR-a gol Tucija poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, šest minuta poslije Tuciju nitko nije mogao oduzeti zasluge za prelijep pogodak. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora, okrenuo se i ljevicom precizno pogodio suprotni gornji kut Hajdukovog gola pokraj nemoćnog vratara Posavca.

Do kraja utakmice obje su momčadi imale još nekoliko izglednih situaciju za pogodak. U 69. minuti je Lokomotiva mogla do potpunog preokreta, ali je odličan udarac Jakića Posavec sjajno obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je priliku za novo vodstvo imao u 76. minuti, kad je Jakoliš nakon dodavanja Nejašmića sam izbio pred Grbića, ali je pucao izrazito loše i prebacio vrata.

U 90. minuti je Kastrati prošao dvojicu Hajdukovih braniča, ubacio pred vrata gdje je bio Uzuni, ali je njegov udarac bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, veliki preokret i pobjedu Lokomotivi u osmoj minuti sučevog dodatka donio je Oliver Petrak koji je nakon udarca iz kuta glavom svladao Posavca.

Image
STIGLA VELIKA KAZNA ZA RIJEKU: /

Tomić je rekao da nikad nije doživio takvo vrijeđanje, Rožman rekao da ništa nije čuo

Image
STIGLA VELIKA KAZNA ZA RIJEKU: /

Tomić je rekao da nikad nije doživio takvo vrijeđanje, Rožman rekao da ništa nije čuo

Poraz Rijeke - Dinamo prvak

Nogometaši Rijeke posrnuli su na gostovanju u Koprivnici, gdje su poraženi sa 1:0 od Slaven Belupa i time izgubili važne bodove u borbi za drugo mjesto. Riječanima nije pomogla ni glasna podrška Armade s tribina stadiona Ivan Kušek Apaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junaci pobjede Slaven Belupa bili su strijelac pogotka Brazilac Mateus i vratar Antonio Ježina koji je u niz situacija spašavao svoju mrežu.

Jedini pogodak na utakmici pao je u 29. minuti, kad je Mateus iskoristio pogrešnu procjenu riječkog braniča Galovića, mirno primio loptu i plasirao je pokraj gostujućeg vratara Ivora Pandura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je u Koprivnici istrčala u napadačkoj formaciji, imala prednost u posjedu lopte, uputila triput više udaraca od domaćina (15-5) od čega je devet lopti išlo u okvir, ali Ježina nijednom nije svladan. Na drugoj strani, Koprivničanima su dva udarca u okvir bila dovoljno za pogodak koji im je donio tri boda.

Dinamo je sa 72 boda šest kola prije kraja i teoretski osigurao treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske. Na drugo mjesto je sa 53 boda izbila Lokomotiva. Treći Osijek i četvrta Rijeka imaju po 52 boda, a Hajduk je sada peti sa 51 bodom. Upravo su to četiri momčadi koje će se u preostalih šest kola boriti za drugu poziciju koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje tri pozicije drže Varaždin sa 24 boda, Istra 1961 sa 22 i zaprešićki Inter, koji je sa 17 bodova glavni kandidat za preseljenje u drugoligaško društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotova je utakmica u Kranjčevićevoj, pobjeda Lokomotive u posljednjim trenucima utakmice!

90+' GOOOOL! Kolinger nakon centaršuta zabija za pobjedu Lokomotive!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Kakva šansa! Kastrati je izvozao dvojicu, centrirao za Uzunija koji iz blizine ne uspijeva pogoditi.

77' Jakoliš je imao priliku za pobjedu Hajduka. Pucao je s 15-ak metara, ali pored vrata. Žalit će za ovom šansom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Gol! Lokomotiva je zabila. Tuci je eurgolom poravnao rezultat u Kranjčevićevoj. Precizno je pucao s ruba kaznenog prostora, ovo je jedan od najljepših golova sezone. Inače, Lokomotiva igra puno bolje u drugom dijelu.

58' Tolić puca izvana, bila je to prava bomba. ali brani Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Odmah je počela Lokomotiva žestoko. Imao je Kastrati priliku s 10-ak metara pucai, ali je promašio.

46' Počelo je drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Na samom kraju prvog dijela Kolinger je smanjio na 1:2. Zabio je glavom nakon ubačaja Tolića.

38' Odmah Lokomotiva prijeti. Jakić je s 10 metara nakon sjajne akcije prebacio vrata Hajduka.

36' Novi pogodak Hajduka! Caktaš je zabio s bijele točke nakon što je Kovačić srušio Jaira u kaznenom prostoru.

30' Torcida je upalila prve baklje na tribinama Kranjčevićeve. Utakmici prijeti prekid.

20' Prijeti na drugoj strani Hajduk. Pucao je Jairo iz dobre pozicije, obranio mu je Grbić, no lopta mu se odbila, pokušao je zatim pronaći Caktaša, ali neuspješno.

8' Kakva prilika za Lokomotivu! Tolić je pucao na prazan gol nakon što je loptu odbio Posavec, ali nije uspio pogoditi!

3' Već je pao gol u Kranjčevičevoj! Hajduk vodi 1:0, strijelac je Caktaš!

1' Počela je utakmica u Kranjčevićevoj

20:00 - Stigli su sastavi. Igor Tudor je u sastav umjesto kažnjenog Eduoka stavio mladog Leona Krekovića, napadača koji puno obećava.


Trebala je utakmica Hajduka na Poljudu protiv Varaždina biti jedna od onih u kojima će Splićani bez puno muke doći do sva tri boda, ali ispalo je to jedno ogromno iznenađenje.

Sad bijelu momčad čeka puno teži zadatak - teško gostovanje kod Lokomotive. Uoči te utakmice koja se igra u nedjelju u 21:05 oglasio se trener Hajduka Igor Tudor.

"Situacija je kao i svaki put nakon poraza u svakoj nogometnoj ekipi. Za one koji su pravi motivirajuća, za one koji nisu nije. Srećom, igra se vrlo brzo. Izvaditi ponos, pripremiti se i odigrati dobru utakmicu", započeo je Tudor pa se osvrnuo na utakmicu s Varaždinom.

"Pogodio me poraz. Dojam nije bio pretjerano dobar. U nogometu je lijepo što vrlo brzo slijedi nova prilika. Idemo izvući pouke i biti bolji. Svakodnevno razgovaram s Brbićem i Stanićem. Na istom smo tragu. Čeka nas sedam finala. Nalazimo se na bod od Rijeke, s tim da oni dolaze na Poljud. S tom pobjedom Hajduk je u Ligi prvaka, to bi bila fantastična stvar. Idemo odigrati do kraja i vidjeti tko je bolji. Svi će do kraja prosipati bodove, kao i do sada", rekao je Tudor.

'Legitimno je da su navijači ljuti'

Hajduk igra sljedeću utakmicu protiv Lokomotive koja je u vrlo dobroj formi. Tudor baš u tome vidi priliku.

"Uvijek volim kada je neko u super momentu, a mi u lošem. To vidim kao priliku. Očekujem tvrdu, dobru utakmicu s dobrim igračima na obje strane, pa neka pobijedi bolji", rekao je trener Hajduka koji nije mogao izbjeći pitanje o navijačima koji su sigurno ljuti nakon poraza od Varaždina.

"Legitimno je da su navijači ljuti. Nadam se da ćemo povratkom publike na tribine okrenuti novu stranicu", zaključio je Tudor koji je uoči susreta zbog kršenja discipline morao kazniti Samuela Eduoka izbacivanjem iz momčadi.

Sammir ima određene probleme

Uoči utakmice oglasio se i trener Lokomotive Goran Tomić.

Apsolvirali smo jako bitnu utakmicu protiv Rijeke. te smo ostvarili pozitivne rezultate protiv dva jako teška protivnika, kojima smo uzeli četiri velika boda, što je veliki uspjeh. Slljedeća utakmica je Hajduk koja je isto jako bitna. U naletu smo, puni smo samopouzdanja i dobro izgledamo na terenu, sigurno da želimo nastaviti naš pozitivan niz.

Od igrača su svi u ritmu treninga, Budimir se priključio treninzima, jedino Sammir ima određene probleme. Karačić i Halilović ne igraju zbog tri akumulirana žuta kartona, svi ostali su u punom treningu te konkuriraju za susret.

Hajduk je sam po sebi veliki klub, bez obzira na određene poteškoće u kojima se nalazi, tako da maksimalno ozbiljno shvaćamo utakmicu i dati ćemo sve od sebe da bodovi ostanu u Kranjčevićevoj!"

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo