PRAVA MAJSTORIJA / Rujevica je nakon ovoga eksplodirala: Pogledajte kako je Robert Murić zabio izravno iz kornera

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Murić je u pobjedi Rijeke nad Lokomotivom zabio dva gola

5.2.2022.
20:41
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke došli su do prve pobjede u nastavku natjecanja Prve HNL svladavši u subotnjoj utakmici 22. kola zagrebačku Lokomotivu sa 3-2 (2-0).

Image
'LUDA' UTAKMICA NA RUJEVICI /

Rijeka se izjednačila s Dinamom: Murić majstorijama srušio Lokomotivu, o njegovom čudesnom golu iz kornera dugo će se pričati

Image
'LUDA' UTAKMICA NA RUJEVICI /

Rijeka se izjednačila s Dinamom: Murić majstorijama srušio Lokomotivu, o njegovom čudesnom golu iz kornera dugo će se pričati

Robert Murić je u 25. minuti donio vodstvo Riječanima izravnim pogotkom iz udarca iz kuta. Isti je igrač u 39. minuti još jednim preciznim udarcem pogodio za 2-0. Lokmotivi je nadu u preokret donio Marko Dabro golom za 2-1 u 58. minuti, ali je već u 60. minuti Haris Vučkić bio strijelac za 3-1. Konačnih 3-2 postavio je Sandro Kulenović u 79. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka se ovom pobjedom bodovno izjednačila s vodećim Dinamom. Obje momčadi imaju po 43 boda, ali zagrebačka momčad ima bolju gol-razliku i utakmicu manje. Treći je Hajduk sa 41 bodom, do čega je stigao uvjerljivom subotnjom pobjedom od 4-0 na gostovanju kod Gorice.

Na početku proljetnog dijela prvenstva Rijeka je ostavila loš dojam u derbiju na Maksimiru, gdje su svi najbolji igrači momčadi Gorana Tomića ostali veliki dužnici riječkim navijačima. Taj je dug Robert Murić odlučio vratiti protiv Lokomotive i to s kamatama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 6. minuti je pokušao izravno iz udarca iz kuta iznenaditi goste, ali je Lokomotivin branič Justin De Haas uspio glavom blokirati taj pokušaj. No, nesretni Nizozemac je pri doskoku ozlijedio skočni zglob i morao napustiti igru, a zamijenio ga je Nikola Soldo.

Treći pokušaj uspio

Murićev novi pokušaj iznenađenja dogodio se u 11. minuti i opet izravnim udarcem iz kuta. Koncentriran je bio vratar Ivan Nevistić. Murićev udarac s ruba kaznenog prostora u 14. minuti je blokirao Soldo, a u 23. minuti Nevistić je zaustavio udarac Princea Ampema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotivin vratar se istaknuo u 25. minuti kad je Murićev oštar udarac s ruba kaznenog prostora uspio zaustaviti nogom, u stilu rukometnih čuvara mreže i odbio loptu u korner. Loptu je namjestio Murić i iz trećeg pokušaja uspio postići pogodak izravno iz kuta. Njegova lijeva noga pokazala se ubojitom, a lopta je preletjela Nevistića i zakoprcala se u maloj mrežici za vodstvo Riječana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murićev pogodak pogledajte OVDJE.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo