osudila ga sportska javnost / Treneru ljubljanske Olimpije teška kazna zbog rasističke opaske: svog napadača nazvao 'crnim idiotom'

Image
Foto: YouTube Screenshot

Nikolić je u zadnjem kolu prvenstva nigerijskog napadača nazvao 'crnim idiotom' dok je stajao uz liniju

14.4.2016.
20:14
YouTube Screenshot
VOYO logo

Disciplinski sud Nogometne saveza Slovenije kaznio je zbog rasističke opaske na račun nogometaša vlastite momčadi trenera Olimpije Marka Nikolića sa sedam utakmica zabrane vođenja momčadi, što znači da će preostalih sedam kola do kraja prvenstva morati provesti na tribini.

Nikolić je u zadnjem kolu prvenstva nigerijskog napadača Blessinga Elekea uz liniju nazvao "crnim idiotom", što su zabilježile kamere i osudila sportska javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikolić je bio ljut što je Eleke predugo slavio svoj izjednačujući pogodak u sudačkoj nadoknadi, umjesto da loptu stavi na centar, kako bi Olimpija kod rezultata 1-1 pokušala pobijediti i  kao trenutačno vodeća u prvenstvu  pokušala održati prednost pred drugoplasiranim Mariborom.

Vlasnik kluba Milan Mandarić inače je Nikolića uzeo u zaštitu, rekavši da ga neće smijeniti i da je trener reagirao  afektu, bez želje da Nigerijca uvrijedi na rasnoj osnovi.
Ljubljanska Olimpija nikad nije osvojila prvenstvo Slovenije, a trenutno ima dva boda prednosti pred Mariborom koji je osvojio većinu prvenstava od osamostaljenja Slovenije 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo