Promjena u vodstvu /

Trener koji je iznevjerio Barcelonu dobiva novu šansu: Louis van Gaal dao je svoj 'blagoslov'

Image
Foto: Profimedia

Nizozemski stručnjak dobio je otkaz u Barceloni prošlu jesen nakon što je momčad otvorila sezonu u povijesno lošem stilu bez Lionela Messija.

6.4.2022.
9:33
Profimedia
VOYO logo

Bivši trener Barcelone Ronald Koeman nasljediti će Louisa van Gaala kao izbornik nizozemske nogometne reprezentacije. 70-godišnji Van Gaal nedavno je otkrio da se bori s agresivnim oblikom raka prostate.

1. siječnja Van Gaal će odstupiti s mjesta izbornika nizozemske, upravo nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, gdje je njegova Nizozemska izborila plasman nakon što su propustili SP u Rusiji 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koeman je u listopadu 2021. dobio otkaz na klupi Barcelone, nakon što je vodio katalonskog velikana do devetog mjesta u La Ligi i najgoreg početka u domaćem prvenstvu od 1987-88.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskupljenje Koemana?

Međutim, Koemana se otvara nova prilika. 1. siječnja. Prema pisanju nizozemskog medija De Telegraafa, Van Gaal je dao Koemanu svoj blagoslov da ga naslijedi na klupi Nizozemske.

"Smatram da je vrlo jasno. Rekao sam im sam, nije tako teško. Prije godinu dana bio sam jedini dostupni trener s iskustvom. To se sada primjenjuje na Ronalda Koemana, ne pričam o sebi, već o njemu. On bi bio dobar nasljednik."

"Imao sam već četiri ture kao izbornik Nizozemske. Išao sam u bolnicu tijekom noći u svakom od tih perioda, bez da su igrači znali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo