JE LI VRIJEME? / Nasljednik Livakovića nije briljirao, a prvi kapetan i vojnik kluba strpljivo čeka priliku

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Odluka Sergeja Jakirovića da u ključnim utakmicama za sezonu postavi Nevistića je možda upitna...

1.9.2023.
19:48
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u Europsku ligu nakon što su u uzvratnom susretu play-offa izgubili u Pragu od Sparte sa 1-4 ispustivši tako 3-1 prednost iz Zagreba.

Image
'RADE PREVAGU' /

Tomas najavio derbi: 'Po meni ostali su ključni igrači Dinama'

Image
'RADE PREVAGU' /

Tomas najavio derbi: 'Po meni ostali su ključni igrači Dinama'

Bilo je to još jedno bolno ispadanje ovog ljeta, a takvih su se u bližoj povijesti navijači Modrih nagledali. Dinamo je znao ići s prednošću na uzvrat, a onda bi na gostovanju stvari krenule u kontra smjeru. Protiv Rosenborga i Malmoa je krenula "panika" s rano primljenim pogotkom kao i jučer, jednom je Ivan Kelava odveo Dinamo do Lige prvaka prvi puta nakon 20 godina, a drugi je put na vratima spašavao Dominik Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strašno je važno da kada igrači u polju ekipno podbace, golman svojim obranama drži momčad na životu, a Livaković je to više puta napravio. Nakon bolnog poraza u Ateni unatoč svojoj maestralnoj predstavi, kapetan je napustio plav brod i otišao u Fenerbahče. Na vratima ga je naslijedio Ivan Nevistić koji u Pragu nije briljirao.

Livakoviću se zamjeralo igranje nogom i (ne) izlaženje na ubačaje, upravo ono što je demonstrirao Nevistić protiv Sparte. Pregršt krivih dodavanja, istrčavanja u prazno, pa nesigurno vraćanje kod drugog gola, a kod posljednjeg gola je dojam da je trebalo ući u udarac, a ne čekati na tri metra... Ne može se za sve kriviti Nevistića naravno, sigurno bi mu lakše bilo da je prošle sezone otišao na posudbu, a ne cijelu sezonu čekao i branio sve ukupno dvije utakmice, no odluka Sergeja Jakirovića da u ključnim utakmicama za sezonu postavi Nevistića je možda upitna...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Naime, Danijel Zagorac je najduži član Dinamove svlačionice i u klubu ima veteranski status. Možda je mogao s kapetanskom trakom oko ruke stati na vrata i u karakterno teškoj situaciji pomoći momčadi, ne mora se sve pak promijeniti iz temelja... Zagorac je prvi kapetan kluba, iako je traka kod Petkovića, baš zato što on nije na terenu.

Bivši reprezentativac Ivan Vargić je u razgovoru za Danas.hr komentirao je vratara Dinama: "Trebat će Nevistiću vrijeme da uđe u ritam utakmica, nedostajat će mu kontinuitet i situacijski dio koji nosi utakmice. Ne treba sumnjati u njegovu kvalitetu, on će se dizati iz utakmice u utakmicu. Najlakše je sa strane reći ovaj ništa nije obranio, golmanove greške se najlakše vide, pa se baca drvlje i kamenje", zaključio je Vargić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo