VRLO ZANIMLJIVO PITANJE / Treba li Dalić zvati Petkovića među Vatrene? Trener Dinama smatra da je za Brunu bolje da nije u reprezentaciji, evo i zašto

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dinamo je osigurao naslov prvaka u predzadnjem kolu pobjedom protiv Šibenika, a Hajduk si je osigurao drugo mjesto

20.5.2022.
12:12
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Privremeni trener zagrebačkog Dinama i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Ante Čačić, u petak je najavio posljednju utakmicu sezone, koju Modri igraju na Maksimiru u subotu od 20 sati protiv najvećeg rivala, Hajduka.

Dinamo je osigurao naslov prvaka u predzadnjem kolu pobjedom protiv Šibenika, a Hajduk si je osigurao drugo mjesto i jedini što može napraviti da popravi dojam jest svladati Dinamo na Maksimiru i završiti sezonu na svega bod zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je na pressici uoči derbija govorio o raznim temama, ali u jednom je trenutku komentirao i svog nasljednika na klupi Vatrenih, Zlatka Dalića, odnosno njegovu odluku da ne pozove Brunu Petkovića, prvog napadača Dinama i najveću zvijezdu kluba, uz Mislava Oršića dakako.

Image
REZULTATI VELIKE ANKETE /

Imamo nevjerojatnu situaciju. Pitali smo vas tko bi trebao biti novi trener Dinama, a odgovori su pravo iznenađenje

Image
REZULTATI VELIKE ANKETE /

Imamo nevjerojatnu situaciju. Pitali smo vas tko bi trebao biti novi trener Dinama, a odgovori su pravo iznenađenje

'Bolje da nije u reprezentaciji'

Čačić, vrlo je zanimljivo, smatra da Petković ne bi trebao biti u reprezentaciji ovoga trenutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih se petljao. Izbornik sigurno nije otpisao Petkovića, ali imao je lošu sezonu. Dobro je da nije pozvan, odmorit će se i spremiti za iduću sezonu. Klasa je, ići će na Svjetsko prvenstvo", izjavio je Čačić i zatim pohvalio potez Dalića sa Josipom Šutalom.

"Drago mi je da je pozvan Šutalo, to je znak da mu se vjeruje i nagrađen je za odličnu sezonu. Bio sam izbornik i znam koliko su takve stvari bitne, pozdravljam taj potez", zaključio je Dinamov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O utakmici s Hajdukom kazao je kako sigurno neće biti opuštanja na utakmici, ali da su se proteklih dana ipak malo odmarali.

'Nisam rekao da ostajem u Dinamu'

"Za nas je ovo utakmica protiv najvećeg rivala, nema nikakvog opuštanja. Hajduk je ove sezone odličan, ima i finale Kupa ispred sebe. Oni žele ostati na toj razini, a mi ćemo učiniti sve da razveselimo navijače. Jedva čekam taj naboj, ne smijem ni reći pred koliko smo ljudi slavili naslov prije 10 godina", kazao je trener Dinama pa se nadovezao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treniramo u nešto lakšem intenzitetu. Nitko nije izostajao, ali morat ćemo sačuvati Ristovskog, on je ozlijeđen u Šibeniku. I dalje nema Theophile-Catherinea", veli Čačić.

Komentirao je i suca kojem je dodijeljen derbi, mladog Patrika Kolarića, kojem će to biti tek treća HNL utakmica u karijeri. "Pozdravljam tu odluku i smjelost sudačke komisije. Treba ispoštovati mladog i talentiranog suca. Naš nogomet je top, sad je vrijeme i da dobijemo top suca", rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o svome ostanku u Dinamu. "Nisam rekao da ostajem u Dinamu, samo da ne idem u mirovinu. Vidjet ćemo sve poslije Hajduka", pojasnio je Čačić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo