PUKNUO MU FILM / Mateo Kovačić i ostatak momčadi u potpunosti izludjeli predsjednika, slijede radikalne mjere?

Image
Foto: Profimedia

Londonski ''plavci'' u krizi rezultata, a predsjednik donosi odluku koja će mnoge naljutiti

20.4.2023.
11:25
Profimedia
VOYO logo

Chelsea odavno ne pamti ovakve dane, nakon poraza od Real Madrida na Stamford Bridgeu izjednačili su negativan rekord kluba sa četiri poraza u nizu koji je zadnji put ostvaren 1993. godine, dakle prije tri desetljeća.

Image
NA TAPETI /

Usred prijenosa utakmice Lige prvaka komentator šokirao javnost: 'Nema šanse, zaista je to rekao?'

Image
NA TAPETI /

Usred prijenosa utakmice Lige prvaka komentator šokirao javnost: 'Nema šanse, zaista je to rekao?'

Vatrogasno rješenje

Frank Lampard nije uspio kod igrača izazvati pozitivan šok nakon smjene Grahama Pottera, povezao je već spomenuta četiri poraza te ispao iz Lige prvaka. Što se Premier lige tiče klub se nalazi na 11. mjestu i gotovo je sigurno da od europskog nogometa na Stamford Bridgeu sljedeće sezone neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno tome, američki milijarder Todd Boehly odlučio je reagirati, pa nakon potrošenih pustih milijuna na nove igrače, kao i na one kojima je produžio ugovor, kreće u financijske rezove. Kako se šuška po medijima s Otoka, Boehly je najavio smanjenje plaće igračima od čak 30%. Po informacijama koje su procurile iz kluba, engleski mediji tvrde da neće svi igrači biti zahvaćeni ovom nepopularnom metodom, već samo oni koje je Boehly doveo zimskog prijelaznog roka, kao i oni koji su pod njegovom vlašću obnovili ugovore.

Image
Foto: Profimedia

Završen je zimski prijelazni rok u ligama petice, a apsolutni rekorderi bili su engleski klubovi koji su potrošili 922 milijuna eura. Najviše je potrošio Chelsea, koji je napravio čak pet od deset najvećih transfera u ovom prijelaznom roku. U nastavku vam donosimo 10 največih transfera zimskog prijelaznog roka.

Primjera radi, Reece James je početkom sezone produžio ugovor na šest godina uz mjesečnu plaću od milijun eura. Početkom iduće sezone, 2023./2024., kada bi ove ''sankcije'' trebale ugledati svjetlo dana, Jamesu će plaća biti umanjena za 270.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski neće svi biti oštećeni, ali moglo bi doći do velikih nesuglasica

Što se tiče igrača dovedenih pod Romanom Abramovičem ili koji su sa njim potpisali produženje ugovora, rezova za njih neće biti, a jedan od privilegiranih je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Osim Kovačića, u tom krugu igrača još su Havertz, Mount, Pulisic, Kepa, Ziyech i drugi.

Kako izvor iz kluba tvrdi, ovom metodom mogao bi nastati kontraefekt, jer neki igrači biti će zahvaćeni, a neki neće, stoga će biti zanimljivo vidjeti kako će se održati timski duh koji je već podosta narušen i šokiran lošim rezultatom i promjenom trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Pitanje je kako će Enzo Fernandez, Mudryk, Badiashile, Madueke reagirati na ovu situaciju zajedno sa Reeceom Jamesom i još nekim igračima Chelseaja koje će zasigurno pogoditi ovaj teški udarac. Potrošenih 600 milijuna eura ogroman je novac, a dodatni udarac ovoj cijeloj priči bio bi eventualni Arsenalovo osvajanje lige, a za svakog navijača nema većeg poniženja nego kada direktni rival osvoji nešto o čemu si ti sanjao. I to sa višestruko manje potrošenim ulaganjem i puno manjim očekivanjima.

Pred Frankom Lampardom težak je zadatak, mora vratiti vjeru u svoju momčad i vratiti u nju dobre odnose jer rezultati sami od sebe neće doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo