'TO JE SRAMOTA, HRVATSKA PRAVDA': / Srbi šokirani zbog kazni Torcidašima koji su pozivali na mržnju i nasilje

Image
21.3.2017.
8:47
VOYO logo

Četvorica navijača, dvojica 24-godišnjaka i po jedan 30-godišnjak i 28-godišnjak je, tako, dobilo mjeru opreza, odnosno zabrane posjećivanja svih Hajdukovih i utakmica nogometne reprezentacije Hrvatske, te zabranu približavanja mjestima odigravanja utakmica na razdaljini od 500 metara, a ukoliko to ne budu poštivali mjera će im se zamijeniti zatvorom.

U SPLITU OVO NISU OČEKIVALI: Policija podigla nove optužnice, i predsjednik Hajduka je u problemima

Navijače je nedugo nakon utakmice policija uhitila, kriminalistički obradila, te ih privela sucu istrage Županijskog suda u Splitu s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora što je sudac odbio i pustio ih na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Općinsko državno odvjetništvo se žalilo

Na to se žalilo Općinsko državno odvjetništvo opet tražeći da ih se zatvori zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogli ponoviti kazneno djelo za koje ih se tereti ili počiniti novo kazneno djelo.

Kako bilo, srpski mediji prenose ovu odluku suda iz Splita i s velikim čuđenjem pišu o njoj. Pa tako srpski tabloid Kurir donosi tekst pod nazivom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska sramota! Huliganima za povike Ubij Srbina izrečena sramotna kazna", naslov je teksta u kojem stoji:

Sud ih je sankcionirao u - metrima

"Četvorica huligana neće zbog javnog poziva na mržnju i nasilje u zatvor, već na izdržavanje vremenske kazne. Sud ih je sankcionirao u - metrima! Oni se ne smiju približavati stadionima na udaljenost manju od 500 metara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blic sport, pak, prenosi vijest na sličan način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska pravda: Za Ubij Srbina kazna - 500 metara dalje od stadiona! Četvorica huligana koja su nedavno na Poljudu uzvikivala "Ubij Srbina" neće zbog javnog poziva na mržnju i nasilje u zatvor na izdržavanje vremenske kazne, već ih je sud sankcionirao u - metrima! Oni se, naime, ne smiju približavati stadionima na udaljenost manju od 500 metara".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo