TRENIRAO BORUSSIJU /

Tko je Edin Terzić po kojeg je krenuo Dinamo? Dugogodišnji Bilićev pomoćnik sluša hrvatske pjesme i prati HNL

Image
Foto: Canva/Profimedia/Marko Prpic/PIXSELL

Prošle je godine igrao finale Lige prvaka s Borussijom Dortmund protiv Real Madrida...

20.9.2024.
9:39
Canva/Profimedia/Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je odjeknula vijest da Sergej Jakirović više nije trener Dinama, doznali smo da Plavi idu po njemačkog trenera hrvatskih korijena,Edina Terzića.

Image
'Doviđenja, ne zbogom' /

Terzić podnio ostavku, za sve je kriva svađa s legendom kluba

Image
'Doviđenja, ne zbogom' /

Terzić podnio ostavku, za sve je kriva svađa s legendom kluba

Terzić je zbog teške ozljede rano morao prekinuti igračku karijeru, skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edin Terzić rođen je 30. kolovoza 1982. godine u Mendenu, Njemačka. Odrastao je u gradu nedaleko od Dortmunda, a s devet godina prvi put je gledao Borussiju s tribina Westfalenstadiona. Njegov otac dolazi iz Donjeg Vakufa (BiH), dok mu je majka iz Osijeka. Terzić posjeduje državljanstva Hrvatske i Njemačke.

Prošle je sezone igrao finale Lige prvaka s Borussijom Dortmund protiv Real Madrida. Terzić je bio dugogodišnji pomoćnik Slavena Bilića, a radili su skupa u Bešiktašu i West Hamu, a bio je i član stručnog stožera u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na EURO-u 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon epizode s Bilićem koji ga je povukao kao U-16 trenera Borussije, vratio se u Dortmund 2018. kao pomoćnik Luciena Favrea. U sezoni 2020/21. privremeno je vodio momčad do dolaska Marca Rosea te je osvojio Kup i ušao u Ligu prvaka, a u srpnju 2022. dobio je ugovor s Borussijom kao prvi trener, do 2025.

Uefinu pro licenciju dobio je 2018. Diplomirao je u Engleskoj, u generaciji Grahama Pottera, Nickyja Butta i Nemanje Vidića.

Ovog je tjedna bio kandidat za trenera Rome, koju je na kraju preuzeo Ivan Jurić. Spominje se u kontekstu trenera Milana, jer ako Paulo Fonseca izgubi od Intera, trebao bi biti bivši sudeći prema glasinama iz talijanskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo