nevjerojatne cifre / Tevez prešao u Shanghai Shenhuu za 84 milijuna eura: tjedno će zarađivati 750.000 dolara

Image
Foto: AP Images

Ovime je Tevez postao šesti najskuplji nogometaš u povijesti, iza Paula Pogbe, Garetha Balea, Cristiana Ronalda, Gonzala Higuaina i Neymara

29.12.2016.
11:12
AP Images
VOYO logo

ŠANGAJ - Nekadašnji napadač argentinske nogometne reprezentacije, 32-godišnji Carlos Tevez u četvrtak je kompletirao prelazak iz Boca Juniorsa u Shanghai Shenhuu, a procjenjuje se kako je kineski klub za Teveza platio odštetu od 84 milijuna eura.

"Shanghai Greenland Shenhua dogovorio je transfer s Boca Juniorsima i Carlos Tevez se službeno priključio našem klubu", objavio je kineski prvoligaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovime je Tevez postao šesti najskuplji nogometaš u povijesti, iza Paula Pogbe, Garetha Balea, Cristiana Ronalda, Gonzala HiguainaNeymara. No, prema osobnom dohotku Tevez bi mogao biti najplaćeniji igrač na svijetu, jer bi mu tjedna plaća trebala iznositi oko 750,000 dolara.

Tevez je boravak u svom najdražem klubu Boca Juniorsima okončao na sjajan način, prije dva i pol tjedna postigao je dva pogotka u 4-2 pobjedi protiv najvećeg rivala River Plate kojom je Boca osigurala naslov prvaka Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom boravka u Europi Tevez je igrao za West Ham United, Manchester United, Manchester City i Juventus iz kojega se 2015. vratio u Bocu za koju je igrao na početku karijere, od 2001. do 2004.

Za reprezentaciju je Tevez u 76 nastupa postigao tek 13 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo