TEŠKO JE POVJEROVATI, ALI DOGAĐA SE: / Arsene Wenger potvrdio - 'Osjetio sam da je pravo vrijeme da odem s klupe Arsenala'

Image
Foto: AFP

Francuski stručnjak na klupi Topnika proveo je 22 godine.

20.4.2018.
11:11
AFP
VOYO logo

Wenger, koji je na klupu Arsenala sjeo 1. listopada 1996. godine, svoj je odlazak potvrdio službenim priopćenjem u kojem je napisao:

"Nakon dugog razmišljanja i razgovora s ljudima u klubu osjetio sam da je pravo vrijeme da odem s klupe Arsenala na kraju ove sezone. Zahvalan sam što sam imao čast biti u ovom klubu sve ove godine. Služio sam u Arsenalu uz potpunu posvećenost. Svim ljubiteljima Arsenala, čuvajte vrijednosti kluba", objavio 68-godišnji Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BOGATA KARIJERA ARSENEA WENGERA: Ove impresivne brojke francuskog stručnjaka nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim

U svojoj dugogodišnjoj vladavini s Arsenalom je tri puta bio prvak Premier ligete je osvojio sedam FA kupova. Ukupno je Arsenal pod njegovim vodstvom pobijedio u 704 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većinski vlasnik Arsenala, Stan Kroenke, ovu je objavu okarakterizirao kao jedan od najtežih dana otkada je on u sportu i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od glavnih razloga zašto sam želio Arsenal je to što je Arsene donosio klubu na terenu, ali i van njega. Njegova dugovječnosti i konstatnost kroz tako dug period i na tako visokom nivou nikada se neće ponoviti", prenosi BBC.

Rekordne sezone

U 20 sezona u kojima je Arsenal nastupao u Ligi prvaka, 'topnici' su jednom došli do finala, ali ih je u borbi za trofej 2006. na Stade de Franceu pobijedila Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod njegovim vodstvom 'topnici' su u sezoni 2003/04. osvojili naslov prvaka bez poraza - sa 26 pobjeda i 12 poraza, a od svibnja 2003. do listopada 2004. Arsenal je nanizao rekordnih 49 utakmica bez poraza oborivši rekord Nottingham Foresta koji je od studenog 1977. do studenog 1978. upisao 42 susreta bez poraza.

Wenger je aktualni rekorder među trenerima s najviše utakmica u Premier ligi u kojoj je Arsenal vodio u 823 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je trenutno šesti u prvenstvu i gotovo sigurno će ostati bez Lige prvaka u idućoj sezoni, osim ako ne osvoji Europsku ligu za čije će se finale boriti protiv Atletico Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal već neko vrijeme ne igra kako navijači priželjkuju te je natpis 'Wenger-out' bio vrlo popularan na brojnim utakmicama Topnika. O njegovom odlazku mnogo se pisalo i na kraju prošle sezone, ali tada je sve iznenadila vijest da će Francuz potpisati novi dvogodišnji ugovor.

Iako mu je ostala još jedan godina ugovora, Wenger je očito i sam shvatio da je dosta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo