STRAŠAN ULTIMATUM / Teški dani za vlasnika Chelseaja: Abramovič se mora ili javno odreći Putina ili prodati klub: 'Prijeti im propast'

Image
Foto: Profimedia

Engleski mediji pišu i kako je moguće da će ruski oligarh uskoro krenuti u proces prodaje Chelseaja

26.2.2022.
19:10
Profimedia
VOYO logo

Nogometni klub Chelsea mogao bi "bankrotirati" ako bi vlada uvela sankcije njihovu vlasniku, ruskom oligarhu Romanu Abramoviču, piše Daily Mail.

U parlamentu je otkriveno da ga je vlada privatno imenovala osobom od interesa 2019. te da je pozvana da zaplijeni ili zamrzne Abramovičevu imovinu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LOŠE VIJESTI ZA PLAVCE /

Šok za osvajače Lige prvaka: Ostaju bez gazde, Abramovič prisiljen prodati Chelsea?

Image
LOŠE VIJESTI ZA PLAVCE /

Šok za osvajače Lige prvaka: Ostaju bez gazde, Abramovič prisiljen prodati Chelsea?

Johnson lažno izjavio da se Abramovich već suočava sa sankcijama

Kieran Maguire, predavač nogometnih financija na Sveučilištu Liverpool, upozorio je da bi Abramovič, kojem klub duguje 1.5 milijardi funti, mogao iskoristiti kompliciranu prirodu svog vlasništva nad Chelseajem kako bi odbio prijetnju vladinim sankcijama. No, Maguire dodaje, ako vlada udari na Abramoviča, Chelsea bi mogao biti čak i ugašen.

Prijavljeno je da bi novi vlasnici mogli razmišljati o kupnji kluba, a imajući to na umu, moglo bi biti pravo vrijeme da ruski vlasnik proda Chelsea. Poslovna mreža Bloomberg tvrdi da bi američki kupci mogli biti zainteresirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič se do sada nije suočio s sankcijama iz Velike Britanije, unatoč tome što je Boris Johnson prethodno lažno izjavio da se milijarder 'već suočava sa sankcijama'.

Prodaja Chelseaja?

Britanski zastupnik Chris Bryant obećao je da neće prestati sa svojim zahtjevom za sankcijama protiv Abramoviča dok on ne osudi ruske napade i dok se javno ne odrekne Vladimira Putina. To je jedina alternativa za Abramoviča, koji bi ubrzo mogao izgubiti sva prava u Velikoj Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji pišu i kako je moguće da će ruski oligarh uskoro krenuti u proces prodaje Chelseaja. Mediji pak navode da je prodaja Chelseaja izgledna te da je Abramovič na nju gotovo pa prisiljen reakcijom javnosti. Jučer se oglasila i Abramovičeva kći koja je poslala poruku da Putin, a ne Rusija, želi rat s Ukrajinom.

'Abramovič se diskretno pokušao distancirati od Putina'

Bryant je iskoristio priliku i zatražio navijače i igrače oba engleska kluba da demonstriraju protiv ruske okupacije Ukrajine i pokažu da se protive bilo kakvoj agresiji. Očekujući moguće proteste, Abramovič se diskretno pokušao distancirati od Putina, kako je izvijestio The Telegraph, dok je Usmanov, glavni pokrovitelj Evertona, još ranije bio ratoborniji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponosan sam što poznajem Vladimira Putina i činjenica da ga ljudi ne vole nije moj problem', izjavio je još 2010. godine Usmanov koji ima dio vlasničkog udjela u Evertonu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo