LOŠE VIJESTI ZA PLAVCE / Šok za osvajače Lige prvaka: Ostaju bez gazde, Abramovič prisiljen prodati Chelsea?

Image
Foto: Profimedia

Nedavno je dobio zabranu ulaska u Veliku Britaniju, a sada će Roman Abramovič morati prodati Chelsea?

25.2.2022.
22:30
Profimedia
VOYO logo

Britanski mediji nedavno su prenijeli kako Roman Abramovič više ne smije ući u Veliku Britaniju. Ono o čemu se šuškalo mjesecima, sada je dobilo potvrdu.

Image
KAKO ĆE ONI DALJE /

Britanski mediji tvrde da je službeno, Abramovič neće moći pratiti Chelsea: Dobio je zabranu ulaska u zemlju

Image
KAKO ĆE ONI DALJE /

Britanski mediji tvrde da je službeno, Abramovič neće moći pratiti Chelsea: Dobio je zabranu ulaska u zemlju

Ruski milijarder i vlasnik Chelseaja već mjesecima nije bio u Londonu, a sada Britanci tvrde da se više nikada neće moći vratiti. Imigracijski dužnosnici navodno su dobili upute da zabrane njegov povratak u Britaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič je jedan od ruskih oligarha, a vođa Putinove opozicije Aleksej Navalni označio ih je kao ključne pobočnike Putinova režima, zbog čega neće moći ući u Veliku Britaniju.

Ulagača ne nedostaje

Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 8,4 milijarde funti, posjeduje hrpu nekretnina i superjahti na kojima često zna posjetiti Jadran i Hrvatsku. Obogatio se tako da je prodavao nekretnine prije raspada Sovjetskog Saveza. Te nekretnine i posjedi bili su do tada u vlasništvu države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski mediji sada pišu kako bi Rus mogao biti prisiljen prodati Chelsea. U nogomet je ušao 2003. godine kada je kupio londonske Plavce, klub koji je digao u sami vrh svjetskog nogometa. Otkad je došao u Chelsea, klub je osvojio dvije Lige prvaka te je u pet navrata osvajao tamošnje prvenstvo. Osvojili su i pet puta FA Kup te tri puta Liga kup, dok su u Europa ligi u dva navrata išli do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily Mail prenosi kako je na Abramoviču veliki pritisak da proda Chelsea, te kako bi Rus uskoro mogao krenuti u proces prodaje. Isto piše i američki medij koji se bavi ekonomijom, Bloomberg. Oni pak smatraju da je Abramovič praktički prisiljen prodati premierligaša zbog pritiska javnosti.

"Brojni investitori, međunarodni konzorciji i američke tvrtke trenutno su uzbuđeni oko stanja u Chelseaju. Pomno promatraju i prate svaku šansu da kupe europskog prvaka. Smatra se kako bi Abramovič mogao prodati Chelsea za 1.5 milijardni funti, a ulagača svakako ne nedostaje", prenosi Bloomberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo