NISU GA ŠTEDJELI / Talijani opleli po Bobanu: 'Na svom Maksimiru je svjedočio masakru, možda sada prestane filozofirati'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Popularna Gazzetta dello Sport oplela je po Bobanu

26.10.2022.
10:19
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je svoje snove o prezimljavanju u Europi propisno ugrozio u petom kolu Lige prvaka. Na Maksimir je stigao Milan te je talijanski prvak uvjerljivo slavio nad Dinamom s 4:0. Modri su hrabro krenuli u susret, nije to izgledalo loše prvih 15,20 minuta, no ona je proradio Milan i u kratkom roku zaključio utakmicu.

Image
'OSLOBODIO SAM GA' /

Sergej Jakirović zabrinuo riječima o nogometašu Zrinjskog: 'Nije s nama. Vidiš na što ti se život svede, zapitaš se ima li to smisla...'

Image
'OSLOBODIO SAM GA' /

Sergej Jakirović zabrinuo riječima o nogometašu Zrinjskog: 'Nije s nama. Vidiš na što ti se život svede, zapitaš se ima li to smisla...'

Poveli su u 40. minuti kada je Gabbia krasno pogodio glavom nakon lijepog ubačaja Tonalija iz slobodnog udarca. U drugom poluvremenu su žustro krenuli, Rafael Leao je u 49. minuti zabio za 2:0 nakon slabe reakcije Dinamove obrane, da bi u 59. minuti Olivier Giroud realizirao kazneni udarac. Samo deset minuta kasnije Robert Ljubičić je postigao autogol i tako zaključio katastrofalnu večer hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji tako su se raspisali o "gaženju Dinama", a popularna Gazzetta dello Sport posebno se koncentrirala na Zvonimira Bobana, legendu Milana i Dinama.

'Možda prestane filozofirati'

"Nakon što je Zvonimir Boban uživo iz maksimirske lože pratio pokolj koji je jedan njegov klub napravio drugom, neće više docirati da 'Milan tek treba dosegnuti dobro definiranu taktičku strukturu', kako je on filozofirao. Velika pobjeda Rossonera na dvoru Plavih, na kojem oni nisu abdicirali od prosinca prošle godine, bila je Piolijeva osveta pred Bobanovim očima za sve ono što je Zvone govorio o manama trenera Milana", počeli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

dinamo - milan

"Pioli je na Maksimiru obranio magistarski rad. Pošteno bi bilo da je Milan slavio i s kojim golom više, ali važno je da mu s ovako impresivnim trijumfom u Zagrebu sada u zadnjem kolu na San Siru protiv Salzburga treba samo bod kako bi prošao skupinu. Milan je prije dva dana prešao hrvatsku granicu, ali je sinoć na Maksimiru prešao granicu nužnu za uspjeh u Europi. Pregazio ju je zrelošću i zločestoćom nužnom za uspjeh u Europi."

Istaknuli su kako je Milan bio hendikepiran u glavnom hrvatskom gradu. Falilo je puno igrača, a jasno to pokazuje činjenica da je Pioli pozvao dva juniora kako bi popunio klupu. Dodaju kako je sa svojom sklepanom obranom potpuno neutralizirao Petkovića koji je bio označen kao najopasniji igrač Dinama. Istaknuli su i Rebićevu petu nakon koje je došlo do kaznenog udarca i pohvalili Leaa koji je od "dinamovaca napravio budale".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo