NIKOM NIJE JASNO / Svjetski mediji impresionirani načinom na koji Vatreni ruše protivnike: 'Isisali su život iz Japanaca…'

Image
Foto: Profimedia.hr

Mediji diljem svijeta, od Japana preko Španjolske i Engleske do Amerike, pratili su sinoćnji ogled Vatrenih i još jednu dramatičnu pobjedu

6.12.2022.
13:29
Profimedia.hr
VOYO logo

Počni utakmicu, uđi u zaostatak, spasi se i uvedi utakmicu u produžetke i pobjeda je tu, mogao bi se sažeti recept Dalićeve Hrvatske na posljednja dva svjetska prvenstva. Vatreni su u pet posljednjih dvoboja u nokaut fazi SP-a četiri puta otišla u produžetke i sve su četiri utakmice dobili od čega tri puta na penale. To više ne može biti sreća, slažu se i svjetski mediji.

Japanci nisu krili razočaranje, a po onom što smo vidjeli na terenu imaju zbog čega žaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVI U JURIŠ /

Stižu Hrvati: Ovo je stadion na kojem će Vatreni u epskom ogledu pokušati srušiti moćni Brazil

Image
SVI U JURIŠ /

Stižu Hrvati: Ovo je stadion na kojem će Vatreni u epskom ogledu pokušati srušiti moćni Brazil

'Modrić i Kovačić bili izgubljeni u taktičkoj šumi Japana'

'Hrvatska ide daleko na još jednom Svjetskom prvenstvu, a za to je najzaslužniji vratar Dinama', piše japanski Manichi. S obzirom da mediji u ovoj dalekoistočnoj zemlji nisu skloni senzacijama, zapaljivih naslova baš i nema. Japanci uglavnom ističu kako je ovaj turnir vjerojatno bio posljednji za njihove veterane Nagatoma, Yoshidu, Sakaija…

Španjolska Marca je, pak, ostala ne impresionirana predstavom Vatrenih. Navode tako da je ova utakmica bila najujednačenija od svih u osmini finala te da su 'Modrić i Kovačić bili izgubljeni u taktičkoj šumi Japana'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su se još jednom naklonili Ivanu Perišiću, a riječi hvale su naravno imali i za Livakovića. Cijelu priču o ovoj utakmici je Marca začinila slikovitim zaključkom.

'Lutrija penala je završila harakirijem japanskih igrača', pišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na kraju je govorilo iskustvo'

I drugi španjolski mediji su popratili ovaj dvoboj, a AS slavi Livakovića i tvrdi kako je 'Dalićeva Hrvatska koketirala s katastrofom'.

Britanski BBC se također divi vrataru Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na kraju je govorilo iskustvo. Oni koji su to radili već ranije znaju kako je biti pod pritiskom. Možemo reći da su se puno bolje nosili s tim', konstatirao je Alan Shearer, stručni sukomentator na BBC-u. Prokomentirao je i kako je ovo moralo biti frustrirajuće za Japance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi BBC-ev stručni komentator, legendarni vratar Peter Schmeichel ustvrdio je kako sumnja u šanse Vatrenih protiv Brazila.

'Razmišljam o načinu na koji igraju (Brazil) i o igračima koje imaju. Nisam siguran da Hrvatska ima puno šansi protiv njih. Previše su superiorni', kazao je Danac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska La Gazzetta dello Sport uz Livakovića stavila je fokus na trojicu 'Talijana' među Vatrenima. Igrom slučaja upravo Pašalić, Brozović i Vlašić bili su sigurni s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na SP-u punom kaosa, ovo je bilo rutinski'

Zanimljivo je bilo čitati i američke medije čija se perspektiva donekle razlikuje od one europske.

'Na SP-u punom kaosa, ovo je bilo rutinski' piše u naslovu NY Times koji u tekstu ipak tvrdi da je ova reprezentacija Hrvatske samo sjena one od prije četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Japanski krah, kad je konačno došao, izgledao je rutinski. Onako administrativno, kako kvačica na listi. Ova je Hrvatska sjena one od prije četiri godine. Magija Luke Modrića, borbenost Brozovića i Perišića su tu, ali oni koji igraju sporedne uloge su dosta slabiji', tvrdi New York Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku, elaboriraju način na koji su naši nogometaši dotukli Japan.

'Hrvati su polako, ali sigurno, isisavali život iz Japana koji nije izgledao kao da zna kako dobiti ovu utakmicu', zaključuje novinar velikih američkih novina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će svoju iduću utakmicu igrati protiv Brazila u petak u 16 sati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo