SVI SU LUDI ZA BILIĆEVOM MOMČADI: / Povećat će se kapacitet novog West Hamovog stadiona

Image
Foto: AFP

Kapacitet Olimpijskog stadiona u Londonu, na kojem će od iduće sezone igrati West Ham za čijem kormilom sjedi Slaven Bilić, povećan je na 60,000 mjesta.

24.3.2016.
18:58
AFP
VOYO logo

Stadion je prvotno trebao imati 54,000 mjesta, međutim zbog velikog interesa za godišnje ulaznice kapacitet je povećan za još 6,000 mjesta. Bit će to treći najveći stadion u engleskom Premiershipu nakon Old Trafforda (75,645 mjesta) i Emiratesa (60,260 mjesta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham je u uzlaznoj putanji

"Oduševljeni smo zbog velikog interesa naših navijača. Današnja objava je dokaz kako je West Ham u uzlaznoj putanji. Imamo priliku ostvariti najbolji rezultat u Premiershipu što bio bio sjajan rezultat pred iduću sezonu," kazala je dopredsjednica kluba Karren Brady.

West Ham je od 1904. do sada igrao na Boleyn Groundu, poznatijem kao Upton Park s kapacitetom od 35,000 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham je dobio koncesiju na 99 godina za korištenje Olimpijskog stadiona u čiju je renovaciju uložio oko 20 milijuna eura, a svake će godine za najam plaćati oko 2,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troškovi izgradnje 650 milijuna eura

Ukupni troškovi izgradnje stadiona koji je otvoren za OI u Londonu 2012. stajali su oko 650 milijuna eura. Dodatna renovacija stadiona stajala je oko 140 milijuna eura. Vlada je osigurala 60 milijuna eura, općina Newham 40 milijuna eura, a vlasnik stadiona, korporacija LLDC oko 20 milijuna eura.

West Ham se trenutačno nalazi na petom mjestu Premiershipa sa 50 bodova, jednim bodom manje od četvrtog mjesta koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka i na kojem se trenutačno nalazi Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo