SVE MASKE SU PALE: / Čačić priznao tko je gazda hrvatskog nogometa

Image
Foto: Pixsell, Marko Lukunić

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić gostovao je u televizijskoj emisiji 'Istinom do gola', u kojoj je između ostalog izjavio da nema ništa protiv da bude Mamićev čovjek.

22.10.2015.
11:01
Pixsell, Marko Lukunić
VOYO logo

"Nakon svega moj se izbor nije mogao izbjeći", poručio je Čačić te je pojasnio kako njegov izbor nije sporan jer nema trenera u Hrvatskoj koji je prošao što i on. Pri tome je mislio na put od Prigorja iz Markuševca do Dinama.

'Nema trenera kao ja'

"Kakvu su to karijeru imali Mourinho, Ivić i drugi? Sljedeće ću godine proslaviti 30 godina trenerskog rada. Nema trenera koji je prošao što i ja", rekao je Čačić te je ispričao da mu je Zdravko Mamić prvi rekao da će biti izbornik. Ako je i itko sumnjao, sada je jasno. Zna se tko je pravi gazda hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene su mediji stavili u prvi plan, a par dana prije sastanka rekao mi je Mamić, a nakon njega i Šuker", dodao je izbornik pa je odgvorio na pitanje je li on zapravo Mamićev čovjek.

"Nemam ništa protiv toga da budem Mamićev čovjek. On je puno napravio za Dinamo i hrvatski nogomet", poručio je Čačić. Jedan od njegovih prvih poteza na novom poslu bilo je imenovanje Josipa Šimunića pomoćnikom. Ništa tu ne bi bilo sporno da Šimunićev kraj karijere nije obilježio incident na Maksimiru poslije utakmice s Islandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunić je krasan čovjek

"On je krasan čovjek s velikom karijerom. Zbog onog što je uradio odslužio je kaznu. Potreban nam je jer ga igrači poštuju, a krenuo je i u trenersku školu. On je spona između igrača i stožera", tvrdi izbornik.

Što se tiče njegovog rada u reprezentaciji, Čačić je rekao da je psihološki stabilizirao igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke sam stavio na njihove prirodne pozicije i osigurao sam da se osjećaju bolje", poručio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo