ŽESTOKA REAKCIJA ŠEFA SUDACA: / Otkrio pravi razlog ostavke splitskih sudaca i pojasnio zašto Marić i dalje drži predavanja o VAR-u

Image
Foto: PIXSELL

Javio nam se HNS-ov dopredsjednik i predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a

5.7.2019.
13:13
PIXSELL
VOYO logo

Bivši nogometni sudac BrunoMarić u svibnju ove godine do je ostavku na mjesto glavnog instruktora VAR-a. Svoju odluku objavio je u dramatičnom priopćenjem gdje je među ostalim naveo sljedeće:

Image
BRUNO MARIĆ DAO OSTAVKU, A I DALJE PREDAJE SUCIMA: /

'Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk...'

Image
BRUNO MARIĆ DAO OSTAVKU, A I DALJE PREDAJE SUCIMA: /

'Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk...'

"Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Podnosim ostavku ponosan na svoj rad VAR Instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa. Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju”.

I dalje drži predavanja

Međutim, gotovo dva mjeseca kasnije Marić se pojavio u Velikoj Gorici na seminaru uvođenja VAR-a gdje je s TomislavomŠetkom održao predavanje povodom testiranja sustava na tamošnjem stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

14.05.2019., Sesvete, Zagreb - U nogometnoj akadamiji Hrvatskog nogometnog saveza predstavljena VAR tehnologija koja se od sljedece sezone uvodi u Prvoj HNL-a. Bruno Maric. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a AnteKulušić u razgovoru za Net.hr pojasnio je o čemu se točno radi.

"Bruno Marić je dao ostavku na mjesto glavnog VAR instruktora, ali on je tu i dalje dok Domagoj Vučko ne dobije licencu. I dalje će raditi na edukaciji. Već smo ranije rekli da ćemo koristiti njegove usluge", kazao je Kulušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je dao ostavku rekli smo da ćemo koristiti njegove usluge dalje i da ćemo implementirati VAR do drugog mjeseca. Bez njegove pomoći i pomoći Tomislava Šetke, koji ostaje i dalje VAR instruktor, ne bi mogli implementirati VAR do početka drugog dijela prvenstva", naglasio je Kulušić

Ostavka sudačke Komisije

Osim toga prokomentirao je ostavku Komisije nogometnih sudaca Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske. Pojavila se informacija da je glavni razlog tome nezadovoljstvo tretmanom od strane Komisije sudaca Hrvatskoga nogometnog saveza što Kulušić odlučno demantira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na nekim portalima je napisano da je sudačka Komisija NSŽSD podnijela ostavku zbog nesuradnje s Komsijom sudaca HNS-a što je notorna laž. Komisija splitsko dalmatinske županije imala je odličnu suradnju s Komisijom HNS-a. U njihovom priopćenju nigdje se ne spominje HNS i Komisija nogometnih sudaca HNS-a. Dapače, imali smo odličnu suradnju“, poručio je Kulušić te je iznio svoje viđenje, odnosno pozadinu radikalnog poteza sudaca iz Splita i okolice.

"To je pozadina onoga svega što su napisali, zbog nemogućnosti u svom Županijskom nogometnom savezu. To je unutarnji problem Splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza. Komisija sudaca HNS-a održala je nekoliko sastanaka sa sucima NSŽSD i mali smo odličnu suradnju“, završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da je razlog raskola taj da je Izvršni odbor Splitsko-dalmatinskog saveza odbio u Komisiju sudaca HNS-a poslati kandidata Komisije NSŽSD Borisa Strukana jer oni tamo žele vidjeti Gorana Gabrila.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo