RIJEKA NASTAVILA SANJATI: / Šampionskom izvedbom Kekova momčad svladala Hajduk i napravila novi korak prema naslovu

Image

U derbiju 33. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke pobijedili Hajduka s 2-0 (2-0) i tri kola prije kraja Riječani imaju opet pet bodova prednosti ispred Dinama.

13.5.2017.
12:31
VOYO logo

Jadranski derbi je na prepunoj Rujevici otvorio fantastičnim golom kapetan Rijeke Mate Maleš u 13. minuti. Maleš je opalio svom snagom s više od 25 metara, koji vratar Hajduka Stipica nije uspio zaustaviti, iako je pokrivao tu stranu vrata. Stipica se iskupio u 28. minuti kada je obranio stopostotnu šansu Bezjaka u 28. minuti, ali je dvije minute kasnije opet kapitulirao. Neuspjelo izvođenje zaleđa Hajdukove obrane iskoristio je Bezjak koji je nesebično proigrao strijelca Marija Gavranovića.

Image
EVO ZAŠTO JE TORCIDA BOJKOTIRALA DERBI: /

'Prema nama se odnose kao prema stoci'

Image
EVO ZAŠTO JE TORCIDA BOJKOTIRALA DERBI: /

'Prema nama se odnose kao prema stoci'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su se probudili tek u samoj završnici prvog dijela kada prvo vratar Rijeke efektno brani udarac Vlašića, a potom skida i udarac glavom Jeffersona iz blizine. Hajduk je bio bolja momčad i početkom drugog dijela, a najbolju priliku propustio je u 68. minuti Ohandza koji je glavom neometan s pet metara prebacio vrata. U 78. minjuti pokušao je udarcem s 20 metara Jefferson, ali je Prskalo opet nesavladiv. u zadnjim trenucima susreta Martić je mogao povećati i na 3-0, išao je sam na Stipicu, ali je Hajdukov vratar uspio to obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA - HAJDUK 2-0

Rijeka: Prskalo - Ristovski, Župarić, Elez, Zuta - Maleš, Mišić, Bradarić - Vešović, Gavranović, Bezjak

Hajduk: Stipica - Tudor, Nižić, Terziev, Memolla - Jefferson - T. Bašić, Hamza - Vlašić, Erceg - Futacs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3. minuta: KRAJ UTAKMICE! Rijeka je pobijedila Hajduk 2-0 golovima maleša i Gavranovića.

90. minuta: Suci kažu da se Jadranski derbi produžuje tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85. minuta: Još pet minuta i sudačka nadoknada. Ostane li ovako, tri kola prije kraja prvenstva Rijeka se vraća na +5 u odnosu na Dinamo.

80. minuta: Nova prilika Jeffersona i nova obrana Prskala. Odmah potom pokušao je Martić na drugoj strani. Lopta je otišla iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75. minuta: Ostalo je još petnaestak minuta susreta na Rujevici. Pjesma na tribinama ne prestaje, prepoznaju Rijekini navijači da im momčad hita prema naslovu prvaka.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68. minuta: Pokušaj Ohandze glavom ide daleko od vratiju. Bio je sam pred Prskalom. Izlazi Rijekin strijelac Gavranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55. minuta: Futacs je bio u šansi, ali ga u posljednjem trenutku zaustavlja Elez i izbija u korner.

52. minuta: Hajduk je bolje započeo drugo poluvrijeme, djeluju igrači splitske momčadi agresivnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: ZAPOČELO JE DRUGO POLUVRIJEME! Hajduk je bio pred golom Prskala, ništa što bismo mogli nazvati većim od polušanse.

45+3. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Rijeka na odmor ide s dva gola prednosti. Uvodne sekunde mogle su donijeti vodstvo Hajduka, završnica prvog poluvremena također je prošla u znaku gostuju, no Prskalo je bio siguran. Između toga u pravilu je vidljiva samo domaća momčad koja pogocima Maleša i Gavranovića uživa prednost od 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: Fantastičan udarac Vlašića uspio je ukrotiti Prskalo! Lopta je s dvadesetak metara letjela velikom brzinom prema gornjem lijevom kutu Rijekina gola. Uistinu odličan udarac i ista takva reakcije Prskala. Ponovio je to i kod pokušaja Jeffersona glavom u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44. minuta: Gavranović u prilici za gol. Zaustavljen, suci su vidjeli njegovo zaustavljanje lopte rukom.

41. minuta: Vešović je jurio prema Hajdukovom golu, Memolla bio uz njega. Pad igrača Rijeke, a potom i nepotrebno spuštanje kopačke na glavu vratara Stipice 'nagrađeni' su žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35. minuta: Rijeka u ovim trenucima gospodari Rujevicom. Bez problema održava stečenu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29. minuta: GOOOOOL! Gavranović pogađa za 2-0. Bradarić je pravovremeno uposlio Bezjaka uhvativši ga trenutak prije ulaska u zaleđe, a ovaj nesebično poslužio strijelca koji nije mogao pogriješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25. minuta: Zanimljivih 25 minuta u kojima je Rijeka pokazala više, u konačnici i pogodak koji to potvrđuje, ali u kojem je i Hajduk imao šansu za gol. Splitska momčad otvorila se i puno riskira nakon te, za njih kobne 14. minute i pitanje je kad će domaćin to iskorisititi.

20. minuta: Nakon nekoliko minuta koje su prošle u dominaciji Hajdukovih nogometaša, ponovno uzbuđenje pred Stipicom. Gavranović je pao u kaznenom prostoru gostujuće momčadi, dojam je, ipak, da je pao zato što je to sam želio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14. minuta: GOOOOOOL! Maleš je zabio za 1-0. Pogodio je kapetan Rijeke s nekih 25 metara silovitim udarcem!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. minuta: Zagužvalo se među igračima. Erceg i Ristovski bili su u borbi za loptu kad je Hajdukov nogometaš odgurnuo domaćeg predstavnika i potom nogom, dok je ovaj ležao na travi pokušao doći do lopte koja je bila uz njegovu glavu. Ristovski se brzo pridigao, a Erceg 'oskarovski' pao na travnjak. Krenulo je naguravanje u koje su se uključili mnogi, a sve je rezultiralo javnim opomenama dvojice od kojih je sve krenulo.

5. minuta: Rijeka je u utakmicu krenula opreznije od splitske momčadi. U trećoj minutu Gavranović je ostao ležati na travi, no osim tog trenutka i Malešovog probijanja u petoj minuti od domaćina nismo vidjeli ništa.

1. minuta: Odlično otvaranje Hajduka. Erceg je pokušao iz prve promijeniti rezultat u prvoj akciji na utakmici, no cilja ravno u Rijekinog golmana.

1. minuta: UTAKMICA JE ZAPOČELA!

0' - Destak minuta ostalo je do početka ogleda. Pjesma se ori s tribina Rujevice.

0' - Čini se da Hajduk neće imati bučnu podršku. Navodno zbog samo 350 dobivenih ulaznica Torcida je odlučila bojkotirati derbi, javlja 24sata.hr.

0' - Još je 45 minuta ostalo do početka susreta. Stigao je službeni zapisnik.


Jedan od onih koji zna kako je i na jednoj i na drugoj strani je Nenad Gračan. izbornik hrvatske U-21 reprezentacije.

Gračan nije uspio s Rijekom 1999.

Rođeni Riječanin bio je igrač i i trener i Rijeke i Hajduka. Gračan je 1999. doživio ovacije nakon pobjede Rijeke na Poljudu, ali te godine njegova momčad nije uspjela osvojiti naslov, Rijeka u zadnjem kolu nije uspjela pobijediti Osijek, ostalo je za nju nedovoljnih 1:1, a sudac Krečak tada je poništio Hasančićev gol zbog zaleđa pa je slavila je državna miljenica Croatia, kako se tad zvao Dinamo.

Image
Image

Hajduk već 18 utakmica nije pobijedio Rijeku

"U derbiju je izvjesna neizvjesnost, ali neće biti ljepote, nego puno nadmudrivanja. Tko bude imao više strpljenja i manje taktički griješio, može očekivati povoljan rezultat. Hajduk se diže, dok se Rijeci slabi dan dogodio protiv Lokomotive, što i nije neobično s obzirom na dugi niz nepobjedivosti", kazao je Nenad Gračan za SN.

Hajduk već 18 utakmica ne zna za pobjedu protiv Rijeke, a ako govorimo o statistici, Rijeka na Rujevici nije poražena u čak 36 utakmica. Na svom novom igralištu ima 30 pobjeda i šest remija.

Rijeka je u prošlom kolu prokockala osam bodova prednosti, a Dinamo je prednost nakon jučerašnjeg "kilavljenja" kod Splita smanjio na dva boda. Naravno, Kekova momčad tek treba odigrati Jadranski derbi, ali pritisak raste.

POČEO JE VELIKI RASPLET HNL-A! Dinamo teškom mukom pobijedio davljenika i došao na dva boda od Rijeke

"Osjeća se nervoza, pogotovo jer dolazi Hajduk, koji želi biti treći", dodao je Gračan.

Rijeka danas neće moći računati na Franka Andrijaševića zbog kartona, bit će to, smatra bivši trener obje momčadi, veliki gubitak za domaćina.

"Rijeci će Andrijašević itekako nedostajati. on puno toga radi za momčad, lako dolazi u završnicu, zabija, asistira, vrlo je dobar u fazi obrane, bio bi motiviran protiv matičnoga kluba. Treba pronaći drugo rješenje sad jer nema smisla govoriti o sličnom igraču. No, Kek zna kako dobiti od igrača ono što traži".

Carillo je posložio Hajduk

Hajduk je u zadnjem dijelu prvenstva posložio momčad. Splićani su u nizu od pet pobjeda.

"Donio je momčadi sigurnost, standardizirao je sastav. Hajduk s Carillom izgleda taktički puno zrelije, ima glavu i rep, ne traži se više samo individualna kvaliteta, nego se radi kroz kolektiv. Kao izbornika U-21 reprezentacije veseli me što su svoju igru podignuli Nikola Vlašić i Toma Bašić", zaključio je Gračan.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo