SUSJEDI KREIRALI IZNENAĐENJE I NAKON 52 GODINE SLAVILI NA EURU: / Mađarska rastužila Austriju, navijači zasuli travnjak bocama

Image
Foto: AFP, MEHDI FEDOUACH

U prvom susretu skupine F Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, Mađarska je kreirala iznenađenje i slavila protiv favorizirane Austrije 2-0. Austrija je od 66.

14.6.2016.
16:51
AFP, MEHDI FEDOUACH
VOYO logo

AUSTRIJA - MAĐARSKA 0:2

Austrija: Almer, Dragović, Hinteregger, Fuchs, Arnautović, Alaba, Junuzović, Harnik, Baumgartlinger, Klein, Janko

Mađarska: Kiraly, Lang, kadar, Fiola, Dzsudzsak, Nagy, Szalai, Gera, Nemeth, Kleinheisler, Guzmics

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Szalai (62. minuta), 2-0 Steiber (87.)

Jedan od najstarijih derbija u Europi završio je pobjedom Mađara 2:0, kojima je ovo prva pobjeda na europskoj smotri od 1964. godine i utakmice za treće mjesto protiv Danske. Nervozna, nepovezana i brzopleta igra Kollerovih izabranika otvorila je priliku Mađarskoj koja je to znala smireno iskoristit, razveseliti svoje navijače i spasili nogomet!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prvo poluvrijere ovoga dvoboja bilo je jedno od najlošijih 45. minuta na Euru. Jedina svijetla točka u prvom poluvremenu bio je David Alaba, zvijezda Austrije i Bayern Munchena koja je u 31. sekundi dvoboja tukao s nekih 23 metra i pogodila gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na korak od povijesti

Da je kojim slučajem njegov udarac završio iza leđa Kiralyja, bio bi to najbrži pogodak u povijesti Eura. Spomenuti vratar Mađarske posebno će se sjećati ovoga dvoboja. S 40 godina i dva mjeseca Kiralyja je postao najstariji nogometaš koji je ikad zaigrao na europskim prvenstvima.

Ujedno je i prvi igrač stariji od 40 godina koji je nastupio na kontinentalnoj smotri. Nadmašio je time rekord legendarnog Nijemca Lothara Matthäusa koji je na Euru 2000. zaigrao s 39 godina i 91 danom starosti. Novu prigodu Alaba je imao već u 10. minuti kada ga je u lijepu situaciju gurnuo Arnautović, ali je Gabor Kiraly uspio obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jalovo prvo poluvrijeme

Uslijedilo je razdoblje jalove igre sve do 35. minute kada je udarac oprobao i Junuzović, ali Kiraly je ponovno bio siguran, da bi u 41. minuti najbolju austrijsku priliku za pogodak upropastio Martin Harnik. Arnautović je prošao po lijevom krilu i ubacio loptu prema natrčalom Harniku na drugoj vratnici, ali napadač Stuttgarta je pogodio samoga sebe u nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme zaključeno je jedinom suvislom akcijom Mađarske u tom dijelu igre kada je Laszlo Kleinheisler lijepo proigrao Balasza Dzsudzsaka, ali mađarski kapetan je pucao iskosa s desne strane sa 15 metara pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme donijelo zaokret

Utakmica je doživjela potpuni zaokret sredinom drugog poluvremena. Prvo je u 62. minuti Mađarska povela nakon odličnog duplog pasa Szalaija i Kleinheislera nakon kojeg je napadač Szalai izašao sam pred vratara Almera i bez problema ga matirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/cNyO

Samo četiri minute potom Austrija je ostala s igračem manje jer je zbog prekršaja u mađarskom kaznenom prostoru (!) drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni dobio Aleksandar Dragović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice Mađarska je bila bolji protivnik, a pobjedu je potvrdila u 87. minuti akcijom dvojice pričuvnih igrača. Tamas Priskin je lijepo povukao do lijevoj strani, te uposlio natrčalog Stiebera koji je potom potkopao loptu preko nemoćnog Almera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo