'HNS nije demokratičan' /

Šuker zaključao izbore? Šimić u borbi s vremenom i prostorom: 'Ovi su izbori kao u Sjevernoj koreji!'

Bez još osam potpisa županijskih saveza u sljedeća tri dana, kampanja oporbene četvorke, barem za ove izbore, propada

4.12.2017.
19:17
VOYO logo

Davor Šuker je vremenom limitirao Darija Šimića. Informacije s terena kažu kako je Šuker osigurao dovoljno potpisa da zaključa izbore, no opozicija se ne predaje. Šimić i momci uvjereni su u pobjedu i ohrabreni podrškom premijera kažu: "Ovi su izbori kao u Sjevernoj koreji!"

Vinkovci, Split, Gospić. Razletjela se opozicijska četvorka po cijeloj Hrvatskoj, jer imaju još samo tri dana za sakupiti osam županijskih potpisa, inače ništa od kandidature Darija Šimića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se sada ubijamo i takmičimo s vremenom i prostorom. A ne s protukandidatom. Jer nemoguće je 21 županiju obići u 15 dana i iskoordinirati sve. Mislim, ne znam kuda to ide. Ja pretpostavljam da u Sjevernoj Koreji nije ovako. I to je ono što je premijer prepoznao i naglasio", kazao nam je Mario Stanić, član Šimićevog tima.

Da, prije dva dana je HNS-ova oporba dobila potporu i to sa samog političkog vrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS je poprilično zakomplicirao i začahurio svojim statutom mogućnosti kandidiranja. Bilo bi dobro da u ovom procesu ima više kandidata", izjavio je prekjučer predsjednik Vlade Plenković.

I dok premijer poručuje, HDZ-ovci u županijskim savezima svejedno daju podršku Šukeru. Već sada se nagađa da aktualni predsjednik ima barem 13 potpisa što bi mu bilo dovoljno da i službeno bude jedini kandidat.

"To je ono što mi cijelo vrijeme govorimo. Da jednostavno HNS nije demokratičan, da nije transparentan, nije otvoren. Pa ako u jednoj FIFA-i koja broji 211 članica za kandidaturu je potrebno pet potpisa da bi mogao ući u tajno glasovanje, ne vidim razloga zašto se u HNS-u toliko zatvara sistem", kazao je Dario Šimić, kandidat za predsjednika HNS-a.

Šimića je tek večeras Savez splitsko-dalmatinski i službeno, potpisom na papiru predložio za kandidata. Ali bez još osam saveza u sljedeća tri dana, kampanja oporbene četvorke, barem za ove izbore, propada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo