pregled godine na izmaku / Šuker: 'Huliganizam i loša infrastruktura najveće su boljke hrvatskog nogometa'

Image

'Vjerujemo da će nova Vlada Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem biti prijatelj sporta i nogometa te da će pomoći nogometu u segmentima u kojima treba pomoć', rekao je Šuker

21.12.2016.
17:21
VOYO logo

Hrvatski nogomet u 2016. godini ostvario je sve svoje planove, a u 2017. želi da odabranici Ante Čačića izbore plasman na svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Odlazak na veliko natjecanje prioritet je svakog saveza pa tako i HNS-u. Zato molim izbornika Čačića da nas povede prema Rusiji jer bi nam taj plasman, ne samo financijski, puno značio. Ove godine uspješne su nam bile i mlade reprezentacije, od U-15 do U-21. Kroz te selekcije nastaju A-reprezentativci koji nas vode na velika natjecanja. Bilježimo i uspješan nastup naših klubova u Europi",  kazao je u srijedu na početku Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik HNS-a Davor Šuker ističući da su sigurnost na stadionima i slaba infrastruktura rak-rane našeg sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo prekrasnu dvoransku infrastrukturu na čemu treba zahvaliti državi. No, što se nogometa tiče, nemamo ništa. Neka nam uzor bude Mađarska, koja je za 35 milijuna eura u Budimpešti izgradila prekrasan nogometni stadion. Takav stadion za 25.000 gledatelja trebamo i mi, ali mi nismo građevinska tvrtka", rekao je Šuker i naglasio kako će iskoristiti sav svoj utjecaj u Fifi i Uefi da nogometna reprezentacija ne igra na praznim stadionima.

"Vjerujemo da će nova Vlada Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem biti prijatelj sporta i nogometa te da će pomoći nogometu u segmentima u kojima treba pomoć. Pozivam sve odgovorne institucije da aktivnije krenu s provođenjem važnog Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima kako bi omogućio klubovima i svim pravim navijačima da na nogometnim stadionima stvore pozitivnu atmosferu koja nam je potrebna. Imamo odlične odnose s novim rukovodstvom Fife i Uefe, a posebno smo ponosni na savjetnika predsjednika Fife Infantina, našeg Zvonimira Bobana. Prioritet nam je u idućoj godini plasman na SP u Rusiji, a očekuju nas i organizacija Europskog prvenstva U-17. Cijeli svijet će to gledati, imat ćemo 11-12 tisuća noćenja u predsezoni, nogomet je to napravio, a imamo li mi osim Rujevice pristojan stadion?", rekao je Šuker i zaključio da sva financijska sredstva HNS uprihodi od nastupa i plasmana seniorske reprezentacije  koja se od 11 velikih međunarodnih natjecanja plasirala na njih devet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a pohvalio se i potpisivanjem ugovora sa svjetski poznatim proizvođačem sportske opreme Nikeom koji će oblačiti hrvatske reprezentativce do 2026. godine, a do sada su reprezentativci Hrvatske u njihovim dresovima nastupili na tri svjetska i četiri europska prvenstva.

Financijskim planom je predviđeno da HNS u 2017. godini ima prihode od 130, a rashode od 136 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek u godinama u kojima nema završnica europskih i svjetskih prvenstava HNS ostvarujemo manjak prihoda nad rashodima, koje nećemo pokrivati uzimanjem nikakvih kredita već iz viška prihoda poslovanja iz prethodnih godina", kazala je  voditeljica Odjela za računovodstveno-financijske poslove HNS-a Ružica Bajrić.

Za iduću godinu Šuker je najavio izgradnju dva nogometna centra u Vinkovcima i jednog u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo