Analizirao HNL suđenje / Sudački stručnjak Strahonja: 'Vidi se da se Čuljak malo pogubio... to je velika greška'

Image

U HRT-ovoj emisiji Stadion sudački stručnjak Marijo Strahonja komentirao je sporne sudačke odluke.

18.7.2022.
21:47
VOYO logo

I dok ljetna sezona polako ulazi u svoj vrhunac, nogometna sezona u samom je početku. Za vikend je odigrano prvo kolo 33. HNL sezone, a 'velika četvorka' otvorila je sezonu s pobjedama.

Dinamo je preokrenuo protiv Lokomotive na Maksimiru i stigao do pobjede od 3-2 u sudačkoj nadoknadi. Hajduk je uspješno svladao Istru s 2-0, dok je Rijeka slavila s minimalnih 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je porazio Goricu s 2-1, a kao i prošle sezone, sudačka komisija HNS-a ocijenila je suđenje u spomenutom kolu. U HRT-ovoj emisiji Stadion sudački stručnjak Marijo Strahonja komentirao je sporne sudačke odluke.

Image
EUROPSKI PUT /

Dinamo saznao protivnika u idućem pretkolu Lige prvaka: Čekaju ih stari znanci ili nogometna egzotika

Image
EUROPSKI PUT /

Dinamo saznao protivnika u idućem pretkolu Lige prvaka: Čekaju ih stari znanci ili nogometna egzotika

Istra 1961 - Hajduk

Najprije se Strahonja dodirnuo utakmice između Istre i Hajduka. Domaćinu na Istarskom poluotoku nije radila VAR tehnologija. Strahonja je procijenio da nije bilo pogrešnih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije imao pomoć VAR-a, navodno zbog nedostatka struje, pa kasnije i internet veze. Nije mu bilo lako, ali dobro se snašao, vjerojatno mu je bio šok to što je ostao bez pomoći tehnologije."

"U 43. minuti je igrač Hajduka svjesno dobio loptu koju je imao pod kontrolom, ali obrambeni igrač gura nogu u njega. To nije razlog za prekršaj jer je obrambeni igrač gurnuo loptu u napadača. Igrači Istre tražili da se prekine susret jer igrač leži na podu, a igrači Hajduka ih nisu poslušali. Imaju pravo na to. Sudac je dobro iskontrolirao sve i donio ispravne odluke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Marko Livaja idol navijača Hajduka već dvije sezone baca Poljud u delirij no na početku karijere je iz Omladinca otišao u Dinamo no u Zagrebu se vrlo kratko zadržao prije no što je vraćen u Split. Da budemo precizni, mladi Livaja se službeno u Dinamo zadržao svega mjesec dana.

Osijek - Gorica

Suđenje na utakmici Osijeka i Gorice dobilo je kritike sudačke komisije HNS-a, a Strahonja je potvrdio da je Čuljak napravio "veliku grešku." Radi se o situaciji iz 72. minute kada je Osijeku dosuđen jedanaesterac.

Čuljak najprije nije dosudio kazneni udarac, pa je na intervenciju VAR suca Ivana Bebeka promijenio odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazi do međusobnog povlačenja igrača. Po meni je Beljo prenaglasio pad. Sudac je najprije dosudio ispravno, a onda je na intervenciju Ivana Bebeka iz VAR sobe pogledao snimku i promijenio odluku. To je velika greška. Trebao je ostati pri prvotnoj odluci. Nadam se da je ovo samo jedna nespretna večer suca Čuljka."

Image
Foto: Pixsell

Zatim je Čuljak najprije dao žuti karton igraču Gorice Julardžiji. Nakon VAR intervencije ponovno mijenja svoju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebao je biti direktni crveni karton. Vidi se da se Čuljak malo pogubio. Dobra intervencija VAR sobe koja je ispravila njegovu grešku."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo