Prvo kolo HNL-a / Komisija HNS-a zaključila: Gorica je nepravedno oštećena suđenjem protiv Osijeka

Image
Foto: Pixsell

Osijek je porazio Goricu s 2-1, a kao i prošle sezone, sudačka komisija HNS-a ocijenila je suđenje u spomenutom kolu.

18.7.2022.
20:39
Pixsell
VOYO logo

I dok ljetna sezona polako ulazi u svoj vrhunac, nogometna sezona u samom je početku. Za vikend je odigrano prvo kolo 33. HNL sezone, a 'velika četvorka' otvorila je sezonu s pobjedama.

Dinamo je preokrenuo protiv Lokomotive na Maksimiru i stigao do pobjede od 3-2 u sudačkoj nadoknadi. Hajduk je uspješno svladao Istru s 2-0, dok je Rijeka slavila s minimalnih 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
A TEK JE PRVO KOLO /

Osijek pozvao sudačku komisiju na sučeljavanje: 'Nećemo dozvoliti neravnopravan tretman'

Image
A TEK JE PRVO KOLO /

Osijek pozvao sudačku komisiju na sučeljavanje: 'Nećemo dozvoliti neravnopravan tretman'

Osijek je porazio Goricu s 2-1, a kao i prošle sezone, sudačka komisija HNS-a ocijenila je suđenje u spomenutom kolu. Ovo kolo HNS je izdvojio samo analizu susreta u Gradskom vrtu, a mi ga prenosimo u cjelosti.

Image
Foto: Pixsell

'Neispravno dodijelio kazneni udarac'

"71. minuta: Incident u kaznenom prostoru NK Gorice nije prekršaj prema pravilima nogometne igre (PNI). Vrlo dobro pozicionirani sudac u terenu za igru ispravno je procijenio da ne postoji prekršaj braniča Gorice. Nažalost, nakon intervencije VAR suca i OFR pregleda snimke promijenio je svoju odluku i neispravno dodijelio kazneni udarac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Analizom incidenta, slijedeći smjernice PNI-e, razvidno je da napadač rukama “nedozvoljeno“ drži braniča, okreće se za igranom loptom i zapinje za ispruženu nogu braniča. Razmatrajući da je napadač inicirao kontakt, da je kontakt jasno laganog intenziteta, KNS HNS-a ovaj izazov ne smatra dostatnim za dodjelu “najstrože kazne“. KNS HNS-a intervenciju VAR suca (bio je to Ivan Bebek, op. ur.) smatra neispravnom, potpuno suprotnom primjeni VAR protokola."

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Gruba igra

"84. minuta: Neispravna odluka suca utakmice u interpretaciji pravila XII (Gruba igra). Incident u kojem igrač Gorice igra loptom, a nakon toga otvorenim đonom starta na nogu suparnika, jasno ugrožava sigurnost suparnika, smjernicama PNI-e smatra se prekršajem “grube igre”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudac utakmice u terenu za igru nije prepoznao ozbiljnost incidenta neispravno aplicirajući pravilo prednosti. KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra ispravnom slijedom jasne i očite pogreške suca utakmice. Nakon OFR pregleda snimke sudac utakmice ispravno interpretira PNI- e i isključuje igrača Gorice iz igre," zaključena je analiza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo