SUDAČKI EKSPERT OTKRIVA JE LI MODRIĆ ZASLUŽIO CRVENI KARTON: / Ovo je bila vrlo specifična situacija

Image

Činjenica je, Modrić je vrlo neoprezno startao na nogu Denisa Suareza

17.8.2019.
19:25
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić zaradio je svoj prvi izravni crveni karton i drugi ukupno u karijeri. Na utakmici Reala i Celte, koju su Madriđani dobili s 3:1, Modrić je u 57. minuti napravio grub prekršaj i sudac ga je nakon konzultacija s videosucem i pregledom snimke nagradio crvenim kartonom.

Činjenica je, Modrić je vrlo neoprezno startao na nogu Denisa Suareza, odbnosno nagazio ga je kopačkom po Ahilovoj tetivi i sudac ga je potom isključio. Prekršaj se zapravo i ne čini tako oštrim jer Modrić je Suareza slučajno nagazio i zbog toga su se mnogi na društvenim mrežama s pravom pitali je li Modrić zaslužio izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Opravdana odluka

Ne tako davno možda bi se i izvukao s ovim prekršajem, ali bivši španjolski sudac, a danas ekspert za suđenje u Španjolskoj, Andjuar Oliver, tvrdi kako je to bila opravdana odluka suca.

"Nova pravila su jasna. Start s leđa prema Ahilovoj tetivi bit će sankcioniran crvenim kartonom i to je slučaj oko starta Modrića nad Denisom Suarezom", odlučno je kazao Oliver u Marcinoj emisiju Marker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Modriću je ovo drugi crvenu karton u karijeru, prvi izravni, a dva žuta kartona dobio je na utakmici Superkupa s Atleticom prije pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo