Mamić izgubio veliku bitku: Stiže povijesna promjena u Dinamu!?

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo priopćila je da je Upravni sud odbacio tužbu GNK Dinama na odluke Sportske inspekcije i presudio u korist navijača.

15.1.2015.
13:05
VOYO logo

Iz inicijative su nedavno podsjetili da je Sportska inspekcija još 26. lipnja prošle godine naredila Dinamu da počne poštivati prava članova kluba da demokratski biraju kao i da budu informirani o stanju u vlastitoj udruzi. Maksimirski je klub nekoliko puta zatražio i dobio odgodu roka za održavanje Skupštine na kojoj bi trebale biti prihvaćene promjene, a u međuvremenu su iz Dinama pokušali i osporiti nadležnost Sportske inspekcije.

No, Upravni je sud Dinamovu tužbu proglasio neosnovanom, što znači da se promjene moraju provesti. Posljednji rok koji je Sportska inspekcija dala klubu za održavanje Skupštine je kraj veljače, ali treba napomenuti da Dinamo može tražiti novu odgodu. Navijači se nadaju da do toga neće doći i pozivaju Sportsku inspekciju da prestane odobravati Modrima beskrajne odgode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje Građanske inicijative Zajedno za Dinamo donosimo u cijelosti.

Iako se uprava kluba svim silama pokušavala izboriti da nadležnost nad evidentno nelegalnim poslovanjem i djelovanjem GNK Dinamo pripada Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagrebu, koji je sve ove godine žmirio nad kršenjima prava nas kao članova, sudbena vlast pokazala se zadnjom branom pravde i demokracije te je odbacila tužbu kao neosnovanu. Ovo je velika pobjeda nas kao članova i svih onih koji žele da Dinamo postane ono što bi po zakonu i trebao biti - udruga svih svojih članova, a ne nikad privatizirani privatni klub nekolicine poslušnika i rođaka Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je red na klubu da se do kraja veljače, kako mu je propisano zadnjom odgodom, uskladi sa zakonitošću i da sportska inspekcija prestane s davanjem odgoda i mogućnosti da se ignoriraju njihova rješenja.

Kao i u nedavnom priopćenju, još jednom pozivamo Sportsku inspekciju da prestane pogodovati GNK Dinamo dajući im beskrajne odgode i mogućnost ignoriranja njihovog rješenja uz komična objašnjenja poput onog kako u klubu nisu u mogućnosti održati skupštinu. Višegodišnja kršenja članskih prava svih članova udruge nisu nešto što smo više spremni tolerirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko se u najkraćem roku ne dogodi uvođenje zakonskog prava članova, bit ćemo prisiljeni pozvati kompletno članstvo GNK Dinamo da se pred Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta utabori i tamo čeka dok god se ta odluka ne sprovede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo