'STRAH' U HILTONU: HNS komentirao odluku o zabrani gostovanja za svoje navijače

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Hrvatsko nogometni savez održao je konferenciju za novinare povodom odluke o zabrani odlaska navijača na sljedeće tri gostujuće eurokvalifikacijske utakmice za odlazak na EP 2016. u Francuskoj.

21.8.2015.
16:48
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Tu odluku u Hiltonu temelje na strahu HNS-a od daljnjih mogućih kazni zbog, prema njima, mogućih izgreda hrvatskih navijača i, kako oni kažu, "upaljenog alarma" u savezu.

Image
ŠUKER i HNS SPUSTILI 'RAMPU': /

Hrvatskim navijačima zabranjeno gostovanje!

Image
ŠUKER i HNS SPUSTILI 'RAMPU': /

Hrvatskim navijačima zabranjeno gostovanje!

"UEFA-ine sankcije na nedvosmislen način kažu da nam je izvučen drugi žuti karton, ali crveni nije pokazan, odnosno nije nam ostavljen prostor za manevar u slučaju bilo kakvog novog rasističkog incidenta. Situacija je izrazito ozbiljna i dramatična te je ovo bila teška, ali jedina moguća odluka. Nismo ni veseli ni sretni zbog nje, dugo smo vagali, no ovo je preozbiljna tema. Radi se o neizbježnoj, nužnoj mjeri, ali nikad nismo bili više motivirani dobiti ovu bitku", rekao je Damir Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka kao cilj zaštite hrvatskog nogometa

Krovna organizacija hrvatskog nogometa uložila je žalbu na kaznu za poljudsku utakmicu protiv Italije, smatrajući da je donešena kazna oduzimanjem jednog boda u tekućim eurokvalifikacijama uz novčanu od 100.000 eura i dvije domaće utakmice bez prisustva gledatelja, kao i zabranu igranja u kvalifikacijama na Poljudu, prestroga.

Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza, potvrdio je kako se radi o jednoj od najtežih odluka koje je donio Hrvatski nogometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta odluka ima za cilj zaštitu hrvatske nogometne reprezentacije. Ona smanjuje, ali ne isključuje rizik. Surađivat ćemo s policijom, domaćim nacionalnim savezima, a nadam se da će navijači shvatiti kako pokušavamo omogućiti reprezentaciji da se na sportskom polju izbori za plasman na Europsko prvenstvo", kazao je Cvrk.

Tajnik HNS-a Vladimir Iveta kratko je sažeo kako Hrvatska više nema puno izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uefine su kazne stupnjevite i preostala im je samo jedna vrsta. Računamo da će žalba uspjeti, pokušavamo osporiti bilo kakvu vezu HNS-a i navijača s pojavom tog simbola na terenu. No, moramo računati da će sankcije ostati na snazi"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo