ŠTO SE DOGAĐA S RAKITIĆEM? / Barca užurbano radi na rješenju gorućeg pitanja zbog kojeg je odbio Dalića

Image
Foto: Profimedia

Klubovi navodno pregovaraju oko njegova transfera

2.9.2019.
12:37
Profimedia
VOYO logo

Ivan Rakitić ponovo nije među kandidatima za nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nakon što je utakmicu protiv Walesa propustio zbog ozljede, ovoga puta je otkazao zbog neriješene situacije s klubom.

Image
JE LI RAKITIĆ REKAO ZBOGOM? /

Daliću na presici sletjelo mučno pitanje, njegov odgovor neće se svidjeti Vatrenom

Image
JE LI RAKITIĆ REKAO ZBOGOM? /

Daliću na presici sletjelo mučno pitanje, njegov odgovor neće se svidjeti Vatrenom

"Razgovarao sam s Rakitićem. Nije riješio svoju situaciju s klubom i nije fokusiran pa neće doći. Umjesto njega pozvao sam MarkaRoga", kazao je hrvatski izbornik ZlatkoDalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski strateg nije želio nagađati znači li novo Rakitićevo otkazivanje i zbogom reprezentaciji.

Ne razmišlja tome

"Nemam vremena razmišljati o njemu, sada moram biti koncentriran na igrače koju su ovdje i ispite koji nam slijede. Nije ga bilo niti protiv Walesa pa smo dobili," naglasio je hrvatski strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je od dolaska u Barcelonu prije pet godina bio gotovo neizostavan član udarne postave. Nakon SP-a u Rusiji imao je astronomsku ponudu iz PSG-a, ali ju je odbio i tako odlučio pokazati vjernost Barceloni. Očekivao je, da će zbog toga biti nagrađen novim poboljšanim ugovorom, ali to se nije dogodilo. Barca je u siječnju dogovorila dolazak Frenkieja de Jonga, a Rakitić se našao u problemima.

Cijelo ljeto u španjolskim medijima nagađa s da će otići. On je sam cijelo vrijeme opovrgavao te informacija s porukom da je sretan na Camp Nou i da ne namjerava otići. Međutim, koliko se to čini pametnim u ovom trenutku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubio mjesto u momčadi

Ernesto Valverde lani slagao momčad po principu Hrvat i deset ostalih da bi mu tijekom priprema dao do znanja da mu ne može garantirati mjesto u sastavu. Težak udarac Rakitić je doživio na početku ove sezone. U prvom kolu protiv Atheltica ušao je s klupe, dok je susrete s Betisom i Osasunom presjedio na njoj. To se do sada nije dogodilo pa je jasno je da je postao višak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veznom redu Barce vlada gužva, a vodstvo kluba zaključilo je je Vatreni upravo taj koji treba otići. Ponude za njega pristižu im svakodnevno. Svjesni su da ima 31 godinu i da je pravo vrijeme za prodaju misle li dobro zaraditi na njemu, a spominje se 50 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad je samo pitanje gdje će završiti. PSG se spominjao cijelo ljeto. Veznjak je trebao biti dio dogovora oko transfera Neymara, ali posljednjih dana zakuhala se priča oko Juventusa. Talijani bi rado vidjeli Hrvata u svojim redovima, dok bi u suprotan smjer poslali EmreaCana. Gazzetta dello Sport piše da klubovi nastoje postići dogovor kojim bi bile zadovoljne obje strane, a osim Cana spominju da se Juve za Rakitića spreman odreći i Matuidija, Cuadrada, Bentacura, Ruganija i Bernardeschija,

Mundo Deportivo je, pak, objavio, da se Rakitić odlučio ostati te da je odbio prelazak u Juve i PSG. Rakitićev ugovor vrijedi do ljeta 2022. i nitko ga ne može protiv njegove volje natjerati da ode. No, mogao bi zato snositi posljedice i dobivati prilike na mrvice, što se trenutačno i događa. Stoga bi mu vjerojatno bolje bilo da ode u juve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo