odlučujući test / Što Čačić treba popraviti u odnosu na prošlu utakmicu, otkuda prijeti Finska i što treba za pobjedu?

Vatreni su u Finskoj gdje ih sutra čeka nova kvalifikacijska utakmica. Pod upitnikom su zbog ozljede Ćorluka i Subašić pa se za Čačića pojavljuju novi problemi

8.10.2016.
19:14
VOYO logo

Nakon raspucane večeri u Skadru, pred Hrvatskom je odlučujući test ovog mini ciklusa. Za prolaznu ocjenu mora pasti i Finska ali situacija je, reći će Ćiro, još delikatnija nego pred Kosovo.

"To je jedan suptilan problem trenera da ima saznanje da igrač koji nije u kontinuitetu, nije u toj tzv. natjecateljskoj formi, on može jednu utakmicu odigrat optimalno odlično, druga je već problematična", rekao je Miroslav Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se Finska proslavila protiv Islanda, poraz su upisali u sudačkoj nadoknadi. Izbornik Čačić je odmah nakon Kosova poručio.

"Najvažnije je da Hrvatska bude svoja, da Hrvatska uđe u utakmicu ozbiljno, skoncentrirano, a onda je za očekivati da naša kvaliteta isplovi", kazao je Ante Čačić, izbornik Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što nije bilo dobro protiv Kosova  je koncentracija u obrani. Olako prodane lopte Kosovo nije iskoristilo, Finska takve poklone neće propustiti.

"Budite sigurni da će u ovoj utakmici oni povući neophodno iskustvo da to ne ponove Ćorluka i Vida, to su dva najbolja - savršeno", kaže Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalitetu ne sumnja ni Domagoj Abramović. Bivši Dinamovac 2011. osvojio je tamošnju ligu kada je u njoj igrao i Temu Puki - sutra najveća prijetnja Vatrenima.

"Stvarno nije loš igrač, snalažljiv, nije previsok ali ono, ima brzinu i ima brzu reakaciju u 16 metara i može biti opasan, što pokazuje da dobro  igra vani, di god je igrao, zabija golove", rekao je Domagoj Abramović, nogometaš NK Dubrave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ni to neće biti dovoljno, vjeruje Ćiro, jer golovima se vratio i Super Mario.

"Čini mi se da je naš prvi golgeter Mandžukić ušao u taj period, pozitivan, ova tri gola će mu dati dodatno samopouzdanje", kaže Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje će itekako trebati. Vatreni se ne smiju ugasiti u hladnoj Finskoj.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo