UTAKMICA GENERACIJE / Zvijezda Dinama zaprijetila Ronaldu i društvu: 'Prijateljstvo s njim sutra će biti pauzirano'

Image
Foto: Profimedia

Sjevernu Makedoniju čeka finale s Portugalom, pobjednik ide na SP u Katar

28.3.2022.
21:41
Profimedia
VOYO logo

Premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski obećao je nogometnim reprezentativcima nagradu u iznosu od 500.000 eura ako pobijede Portugal i plasiraju se na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Image
JEDAN OD NAJBOLJIH IKAD /

Cristiano Ronaldo otkrio što se mora dogoditi da ode u mirovinu i poslao poruku Makedoncima: 'Nama to neće napraviti'

Image
JEDAN OD NAJBOLJIH IKAD /

Cristiano Ronaldo otkrio što se mora dogoditi da ode u mirovinu i poslao poruku Makedoncima: 'Nama to neće napraviti'

Sjeverna Makedonija je u subotu u polufinalu doigravanja iznenađujuće s 1-0 u Palermu eliminirala europske prvake Italiju i u utorak je čeka okršaj protiv Portugala, a pobjednik tog susreta odlazi na SP u Katar.  Iznenadna pobjeda Sjeverne Makedonije izazvala je pravu euforiju kod njenih navijača pa i kod premijera koji je prije Eura 2020. otišao u Vatikan zamoliti papu Franju da se pomoli za sjevernomakedonsku reprezentaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi veliki turnir

Portugal je u polufinalu doigravanja pobijedio Tursku s 3-1, ali tek nakon što je turski napadač Burak Yilmaz promašio jedanaesterac pet minuta prije kraja koji je mogao iznuditi produžetke na rasprodanom stadionu Porta Dragao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euro 2020 je za Sjevernu Makedoniju bio prvi veliki turnir na kojem je ta reprezentacija nastupila od raspada Jugoslavije. Premijer Kovačevski je u nedjelju ušao u zrakoplov kojim su reprezentativci Sjeverne Makedonije putovali za Porto kako bi se oprostio od njih te im je obećao nagradu ako se plasiraju na SP.

Svjesni kvalitete

Portugalski izbornik Fernando Santos svjestan je kvalitete suparnika te ističe da je Sjeverna Makedonija pobijedila u četiri od zadnjih pet gostujućih kvalifikacijskih utakmica za SP u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobijedili su u Njemačkoj i Italiji. Reći da su slabiji je pogrešan pristup ovoj utakmici", kazao je Santos u ponedjeljak.

"Suočit ćemo se sa Sjevernom Makedonijom mentalno kako bismo se suočili s Italijom. Znam da je to njihova utakmica života, ali je i naša. Ne možemo si priuštiti propuštanje Svjetskog prvenstva", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Makedonije Blagoja Milevski također je dao svoje mišljenje o utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba trošiti riječi na kvalitetu Portugala. To su sve veliki igrači i ne bih nikog izdvajao. Ipak, nismo ovdje došli kao turisti, već da uživamo u trenutku i naravno da pobijedimo. Nitko na svijetu nije očekivao da će Makedonija biti u baražu i na korak od Svjetskog prvenstva. Mali smo u odnosu na ostale, ali uživamo u ovim trenucima. Spremni smo", rekao je i nastavio.

"Očekujemo da uživamo i da pobijedimo. Nemam dilema oko početnog sastava, ali ovaj meč će biti drugačiji od onog s Italijom. Portugal igra drugačiji nogomet, no naši igrači su pokazali da mogu igrati s ovakvim selekcijama. Tko će ići u Katar? Reći ću vam sutra", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan reprezentacije i zvijezda Dinama Stefan Ristovski poručio je da su igrači spremni za povijesnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nam je najvažnija utakmica u karijerama. Svijet nije vjerovao da ćemo mi danas sjediti ovdje. Ova ekipa ima nešto posebno u sebi, nešto što drugi nemaju. Spremni smo za ovo veliko finale", rekao je Ristovski.

"Došli smo pobijediti pred 50 tisuća Portugalaca. Dobro poznajem ovu zemlju, sin mi je rođen ovdje, imam dosta prijatelja, ali sutra nikog ne poznajem. Prijateljstvo s Brunom Fernandesom sutra će biti pauzirano tijekom utakmice. Ovo može biti najveća utakmica u povijesti makedonskog sporta. Bez obzira što se dogodilo sutra, nećemo se zaustaviti u narednim godinama", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo