STATISTIKA: / Znate li koliko zapravo traje utakmica, a koliko bi trebala? I koliko je vremena Neymar proveo kotrljajući se?

Image
Foto: AFP

Neymar se našao u središtu pozornosti zbog lakoće kojom pada po terenu

5.7.2018.
15:10
AFP
VOYO logo

Gotovo šestinu jedne cijele utakmice proveo je brazilski napadač Neymar valjajući se travnjacima u utakmicama reprezentacije koju predstavlja na ovom Svjetskom prvenstvu. Točan podatak potrudili su se izračunati na švicarskom RTS-u odakle stiže informacija da je kroz dosadašnje četiri utakmice SP-a Neymar na kotrljanja i ležanja na travi, u boli ili pokušaju da prevari suca, potrošio trinaest minuta i 50 sekundi.

Gleda li se samo utakmica protiv Meksika, Neymar je tu ukrao pet minuta i 29 sekundi od čega gotovo dvije pune minute nakon što je Layun nagazio njegov gležanj. Protiv Srbije je na isti način potrošio 1:56 minuta, a u utakmici protiv Švicarske 3:40.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEYMAR, GENIJE I NAJVEĆA DIVA OVOG SP-A: /

Njegova kotrljanja svi ismijavaju, ali on je puno više od toga

Image
NEYMAR, GENIJE I NAJVEĆA DIVA OVOG SP-A: /

Njegova kotrljanja svi ismijavaju, ali on je puno više od toga

Detaljna statistika

Zanimljivu statistiku nudi i web-stranica fivethirtyeight.com navodeći koliko su zapravo netočna sudačka produljenja utakmica pa kao prvi primjer navodi ogled između Irana i Maroka čije je drugo poluvrijeme sudac produljio za šest minuta. Trebao je, navodi se, za četrnaest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prve 32 utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, navodi izvor, bilo je 3194 prekida, a pomoću njih dokazano je ono što se više ili manje zna – suci utakmice ne produljuju koliko bi trebali. Kroz 32 prve utakmice ovog mundijala prosječna sudačka nadoknada vremena iznosila je 6:59 minuta (računaju se oba poluvremena). Ispravno bi bilo, otkriva fivethirtyeight.com, da su utakmice prosječno produljivane za 13:10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz prosjeke od 97 minuta trajanja utakmice, navodi se dalje, lopta je u igri u prosjeku samo 55 minuta što će reći da 43 posto utakmice vrijeme teče bez odvijanja igre, odnosno na čekanja da se izvede slobodan udarac (10:29), ubaci lopta sa strane (7:50), izvede gol-aut (6:04), korner (4:14), proslavi gol (2:55)... Dio toga, uzima i Neymar...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo