Srbi doživjeli neočekivani udarac pred Hrvatsku

Dušan Basta, 29-godišnji standardni nogometni reprezentativac Srbije, neće igrati u petak 6. rujna utakmicu u Beogradu protiv Hrvatske.

2.9.2013.
21:45
VOYO logo

Basta je u posljednjoj utakmici svog Udinesea (pobjeda protiv Parme (3:1) ozlijedio zadnju ložu, a liječnici srpske reprezentacije su u dogovoru s kolegama iz Udinesea odlučili da obrambeni igrač ostane u klubu, te da odmah krene s rehabilitacijskim programom.

Prema prognozama, morat će pauzirati najmanje dva tjedna, te tako neće moći nastupiti ovog petka na Marakani u ogledu Srbije i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski izbornik Siniša Mihajlović odlučio je da, zbog ovih informacija, naknadno neće zvati novog igrača u reprezentaciju. Basti je, inače, ovo peta sezona u talijanskom ligašu s Friulija.

Utakmicu na Maksimiru gledao je s klupe, a odigrao je svih 90 minuta u ogledima sa Škotskom i Belgijom, kao i posljednju srpsku prijateljsku utakmicu protiv Kolumbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaši odradili su posljednji otvoreni trening prije utakmice sa Srbijom. U Maksimiru se unatoč tome nije okupilo mnogo ljudi, Vatrene su s tribina promatrali tek Dinamovi nogometaši iz mlađih uzrasta te pripadnici medija.

Nisu trenirali jedino Stipe Pletikosa i Ivan Rakitić, koji još nisu ni stigli u Zagreb. Mario Mandžukić i Ivan Strinić trenirali su odvojeno, po posebnom programu, jer su došli s lakšim ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo