Sramotni incident s tribina zasjenio spektakl El Clasica

Nogometaši Barcelone opet su bili bolji od Reala, ovom prilikom u Kupu kralja. Prošli su u polufinale zadržavši pobjedu 2:1 iz Madrida kao prednost.

26.1.2012.
9:00
VOYO logo

Prije svega treba reći da je u 90 katalonskih minuta bolja momčad bio Real i to prilično. Realno su morali dobiti utakmicu i proći dalje, no pogubne su za njih bile propuštene prilike na samom startu utakmice. Utakmica je počela s dvije nevjerojatne šanse Gonzala Higuaina. Nakon petnaest sekundi i greške obrane Barcelone Argentinac se našao u idealnoj prilici za pogodak. No, promašio je, kao i u trećoj minuti kada je iz blizine pogodio ravno u domaćeg vratara Pinta. U 6. minuti je uslijedio novi Realov juriš, tada je iskosa s lijeve strane zaprijetio Cristiano Ronaldo, te je time zaokružen strašan početak gostiju koji su bili daleko bolji i konkretniji. S ogromnim entuzijazmom su u ovaj ogled ušli gostujući igrači tražeći prvu pobjedu sezone protiv Barçe koja ih je dva puta pobijedila na Santiago Bernabeu. Najbliže pogotku Real je bio u 25. minuti kada je fantastično, sa skoro 30 metara, opalio Mesut Özil. Lopta je letjela i sletjela na gredu, ali se i potom odbila ravno ispred vratarske linije čime su domaća vrata i tada ostala spašena.

I umjesto vodstva Reala u završnici prvog dijela se dogodio pravi vatromet na suprotnoj strani. Barcelona je iz dvije-tri prave prilike zabila dva gola. U 43. minuti se obrana Barcelone okupila oko Lionela Messija koji je, s vrha šesnaesterca, asistirao Pedru, a ovaj je s desetak metara, malo iskosa, pogodio za 1:0. I potom, u sudačkoj nadoknadi, sijevnula je bomba Danija Alvesa. Nakon slobodnog udarca se lopta odbila na dvadesetak metara od vratiju Reala. Dočekao ju je Brazilac i punom nogom opalio. Po dijagonali je lopta savršeno odsjela u rašlje Realovih vratiju. Prolaz ili bilo što pozitivno tada se od Reala činilo miljama daleko, no u nastavku je Real opet odigrao hrabru i sjajnu utakmicu. Došli su do izjednačenja, čak i imali priliku za prolaz, ali do trećeg gola nisu došli. No, potpuno su uništili sitni vez Barçe, čiji igrači nisu uopće uspjeli zadržati loptu na dulje vrijeme. Prvo je na asistenciju Özila u 68. minuti Cristiano Ronaldo smanjio na 2:1, dok je samo četiri minute kasnije sjajno u domaćem šesnaestercu reagirao Karim Benzema. Primio je loptu, prebacio preko Puyola, potom je koljenom spustio na nogu i zakucao u mrežu. Recimo da je prije svega toga Real postigao pogodak preko Sergija Ramosa, no sudac je u toj akciji vidio njegov prekršaj u napadu. U drugom dijelu su se dogodile još dvije dvojbene situacije. Padanje Alexisa Sancheza u šesnaestercu Reala, ali još očitiji prekršaj Puyola na Benzemi na drugoj strani. U oba slučaja od jedanaesterca nije bilo ništa. U završnici se utakmica razvodnila padanjem igrača Barcelone, crvenim kartonom Ramosu, a unatoč tome što je gotovo cijela sudačka nadoknada prošla uz ležanje igrača katalonske momčadi na travi, sudac je kraj odsvirao u sekundu točno. Vrijedi istaknuti kako je Portugalac Pepe burno dočekan na Camp Nou. Prema napisima Marce, pola sata uoči početka utakmice, Barçini su navijači Pepea na zagrijavanju počastili povicima ubojico, a i tijekom samog susreta svaki je njegov kontakt s loptom popraćen burnim negodovanjem s tribina i skandiranjem imena Lionela Messija. Naravno, reakcija je to Barçinih navijača na grubi start na Messija u prvom četvrtfinalnom dvoboju igranom prije tjedan dana u Madridu kada je Portugalac grubo nagazio na ruku omalenog Argentinca, u trenutku dok je već suđen prekršaj i dok je ovaj ležao na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako god, bio je ovo rekordni sedmi uzastopni El Clasico u kojem Barcelona nije poražena, a u polufinalu Kupa će Guardiolina momčad igrati protiv pobjednika meča Valencije i Levantea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo