SPURSI UTRPALI ŠEST KOMADA USRED LIVERPOOLA: / Kane i društvo nisu imali milosti, maestralnom pobjedom opasno se približili vrhu

Image
Foto: AFP

Tottenham je ovom pobjedom došao na samo dva boda od Pepovog Cityja i šest od Liverpoola.

23.12.2018.
18:53
AFP
VOYO logo

U najefikasnijoj utakmici dosadašnjeg dijela engleskog prvenstva Tottenham je na gostovanju pobijedio Everton sa čak 6-2. Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Tottenhama u prvenstvu, te šesta u nizu bez poraza u svim natjecanjima. Zanimljivo, Tottenham je ove sezone dobio osam od 10 gostovanja, a samo je uspješniji Liverpool koji također ima osam gostujućih pobjeda, te dva remija.

Image
Image

Domaćini poveli

Everton je odlično otvorio utakmicu i u 21. minuti je poveo golom Thea Walcotta. Međutim, Tottenham je do konca prvog dijela okrenuo rezultat postigavši čak tri gola. Izjednačio je Son Heung-Min u 27. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Jordana Pickforda. Vratar engleske vrste je nepotrebno izletio izvan kaznenog prostora i sudario se s vlastitim braničem Kurtom Zoumom. Pickfordovu pogrešku iskoristio je Koreanac zabivši za 1-1 u praznu mrežu. Bila je to već treća slična Pickfordova pogreška ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Za 2-1 je zabio Dele Alli u 35. minuti, a do kraja poluvremena za goste je zabio i Harry Kane u 42. minuti. Na samom otvaranju drugog dijela Christian Eriksen je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio na 4-1. Tračak nade Evertonu donio je Gylfi Sigurdsson u 51. minuti, međutim do kraja utakmice gosti su zabili još dva gola za uvjerljivih 6-2, a strijelci su bili najbolji igrači utakmice Son (61) i Kane (74).

Približili se Cityju

Tottenham je ovom pobjedom učvrstio treće mjesto sa 42 boda, ali sada ima sveg dva boda manje od Manchester Cityja na drugoj poziciji, dok je u vodstvu Liverpool sa 48 bodova. Everton je na 11. mjestu sa 24 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englesko prvenstvo nastavlja se već 26. prosinca kada je na rasporedu 'Boxing Day'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo