SPORTSKA INSPEKCIJA POSJETILA HNS, ŠUKER BIJESAN: / 'Pojedinci i mediji žele utjecati na institucije zbog vlastitih interesa'

Image

Iz Hrvatskog nogometnog saveza stigla je reakcija na vijest da je Sportka inspekcija pokrenula postupak protiv njih.

20.12.2017.
14:11
VOYO logo

Sportska inspekcija Središnjeg državnog ureda za sport koji vodi proslavljena hrvatska skijašica Janica Kostelić pokrenula je postupak protiv HNS-a zbog neusklađenost statuta s poslovnikom o radu Skupštine. Vijest je to koja se u utorak navečer proširla hrvatskim medijima, a na koju je upravo stigla rakvicija iz Saveza.

Image
JANIČIN UDAR NA ŠUKERA I DRUŠTVO: /

Sportska inspekcija pokrenula postupak protiv HNS-a

Image
JANIČIN UDAR NA ŠUKERA I DRUŠTVO: /

Sportska inspekcija pokrenula postupak protiv HNS-a

Naime, objavljeno je da u statutu HNS-a, koji je Skupština nogometnog saveza donijela 5. lipnja, stoji da će se svi opći akti saveza uskladiti s odredbama statuta u roku od 90 dana od dana ovjere nadležnog ureda državne uprave. Taj rok prošao je 25. studenog, no Poslovnik o radu Skupštine nije usklađen s novim statutom. Prema ovlastima, Sportska inspekcija bi mogla poništiti akt kojim je sazvana izborna Skupština na kojoj je jedini kandidat za predsjednika HNS-a Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju HNS-a prioćenju su istakunli da je utvrđeno da je Savez izmijenio odredbe Statuta na način da je iste uskladio s odredbama Zakona o sportu.

Uskladili statut

"Hrvatski nogometni savez ovim putem želi obavijestiti javnost kako je Sportska inspekcija izvršila inspekcijski nadzor nad primjenom odredbi Zakona u sportu u HNS-u 27. rujna 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon provedenog inspekcijskog nadzora, sastavljen je zapisnik te je nakon uvida u relevantnu dokumentaciju utvrđeno da je Savez izmijenio odredbe Statuta na način da je iste uskladio s odredbama Zakona o sportu.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

07.10.2017., Zagreb - U hotelu As odrzana je konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je predsjednik saveza Davor Suker objavio kako je Antu Cacica na klupi reprezentacije zamijenio Zlatko Dalic. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Uputa

Jedina uputa koju je Sportska inspekcija tom prilikom dala jest da se održi sjednica Skupštine Saveza s novim ustrojem, a Savez će tu uputu primijeniti održavanjem sjednice Skupštine ovoga petka, 22. prosinca, u hotelu Sheraton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saziv ove Skupštine u potpunosti je usklađen s novim statutom Saveza koji Sportska inspekcija smatra usklađenim sa Zakonom o sportu.

Prozivaju medije

Hrvatski nogometni savez, stoga, smatra neprimjerenim dovoditi u pitanje legitimitet ove Skupštine za što ne postoji niti jedan pravni argument.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, pojedinci, kao i dio medija, spremni su pokušati utjecati na institucije države u ostvarivanju vlastitih interesa, pa smo proteklih tjedana bili svjedoci niza izjava kao i autorskih tekstova u kojima se p(r)ozivaju država i politika na uplitanje u nogometna pitanja, premda je FIFA više puta jasno dala do znanja kako postupa prema državama u kojima se politika miješa u nogomet.

Duboko vjerujemo da se u Hrvatskoj to neće dogoditi, bez obzira na pojedinačne pokušaje da kroz politiku pokušaju ostvariti vlastite interese", stoji u prioćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo