VIDEO: / Messi uništio najveću priliku Barcelone

Nogometaši Barcelone osvojili su prvi trofej u novoj sezoni, Španjolski superkup, zahvaljujući pogotku koji su postigli u gostima.

29.8.2013.
8:56
VOYO logo

U srijedu su na Nou Campu aktualni španjolski prvaci odigrali protiv lanjskih pobjednika Kraljeva kupa, nogometaša madridskog Atletica 0:0. Prije tjedan dana na Vicenteu Calderonu bilo je 1:1.

Barcelona niti na Nou Campu nije uspjela nadigrati odličnu momčad Diega Simeonea. Premda je imala premoć u posjedu lopte (75-25%), te češće ulazila u 16-erac stvorivši više potencijalno opasnih situacija, Atletico je imao čišće i konkretnije prigode. Uostalom, odnos udaraca u okvir gola pretegnuo je na stranu gostiju (3-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 42. minuti fantastičnu je priliku, njihovu najbolju na utakmici, gostima obranio domaći vratar Victor Valdes. Nakon serije brzih dodavanja akciju je završio, poslavši Piquea lažnjakom na tlo, Arda Turan. Udarac nije bio loš, dapače, ali Valdes je dokazao golmansku klasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednako impresivan način Valdes je reagirao i u 56. minuti fenomenalno obranivši lukav udarac Davida Ville malo izvan 16-erca.

Barcelona je veliku priliku imala u sedmoj minuti kada je Filipe Luis spriječio Messijev pogodak uklizavanjem i blokadom šuta, a najveću u 88. minuti, kada je Leo Messi iz 11-erca pogodio gredu gostujućeg gola. Kazneni je udarac iznudio Pedro u kontaku s Atleticovim stoperom Mirandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipe Luis je u 81. minuti dobio izravan crveni karton jer je dvaput laktom udario Danija Alvesa - kojem je kasnije Godin nagazio na leđa pri punom trku - dok je u prvoj minuti sudačke nadoknade s klupe isključen Arda Turan, i to stoga jer je protestirao spram suca Fernandeza Borbalana. Igrači i Atleticove službene osobe s klupe spriječile su Turčina da u afektu napravi veći incident.

U dvjema je utakmicama Atletico Madrid pokazao da ove sezone može parirati Barceloni, čija igra ne izgleda niti svježe niti uvjerljivo. Nije ploda donijela niti suradnja Lea Messija i Neymara, dvojice ponajboljih svjetskih nogometaša koji su prvi put zajednički počeli natjecateljsku Barceloninu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kataloncima za utjehu ostaje činjenica da su osvojili četvrtu Supercopu de España u pet posljednjih godina, kao i 11. u klupskoj povijesti.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo