NEYMAR, GENIJE I NAJVEĆA DIVA OVOG SP-A: / Njegova kotrljanja svi ismijavaju, ali on je puno više od toga

Image
Foto: AFP

Najveća brazilska zvijezda dominira na više načina

3.7.2018.
11:41
AFP
VOYO logo

Strepili su Brazilci hoće li ili ne njihova najveća zvijezda biti spremna za teške i naporne nogometne ispite Svjetskog prvenstva u Rusiji, hoće li njegov u veljači operirani zglob biti dovoljno oporavljen za udarce suparnika koje će primati u driblinzima kojima je sklon. Odgovor je stigao u pripremnoj utakmici pred odlazak na Mundijal kada je Neymar 3. lipnja na Anfieldu ušao u igru protiv Hrvatske, a minutažu u drugom poluvremenu iskoristio i za krasan pogodak u mreži Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratio se Neymar, vratila se i nada Brazilcima da mogu do naslova kojeg čekaju od 2002. godine i generacije koju su predvodili Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos...

Brazil je i dalje u ždrijebu ovogodišnje svjetske smotre, Neymarova će momčad polufinale tražiti u srazu protiv Belgije, a on sam će nastaviti u jednakoj mjeri oduševljavati i živcirati nogometne navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lider mnogih kategorija

Pljesak zaslužuju brojke koje kazuju da je upravo on igrač koji najviše prijeti suparnicima pa tako sve igrače ruskog Mundijala predvodi prema broju udaraca (23), prema broju udaraca u okvir suparnikova gola (12), ali i prema broju guranja suigrača u priliku (16). Strijelac dva pogotka (Kostarika u 97. minuti za konačnih 2-0 u grupnoj fazi, Meksiko za 1-0 u 2-0 pobjedi u osmini finala) igrač je kojeg suparnici i najviše zaustavljaju prekršajima (23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog načina na koji igra nogomet njegove su noge česta meta suparnika pa je tako samo u utakmici protiv Švicarske prekršajima zaustavljen deset puta. Zamjerili su mu to brazilski mediji, koji su pisali da je 'bio katastrofalan' i da ga je 'trebalo zamijeniti', da 'Brazil ima dobru reprezentaciju i kvalitetu kolektiva', a da on 'utakmicu pokušava dobiti sam' te otišli i toliko daleko da ustvrde da je 'Neymar zaboravio igrati nogomet u kolektivu'.

Image
MEDIJI RAZAPELI ZVIJEZDU SP-A: /

'Bio je sebičan i katastrofalan te je krivac za ovaj rezultat. Zaboravio je igrati'

Image
MEDIJI RAZAPELI ZVIJEZDU SP-A: /

'Bio je sebičan i katastrofalan te je krivac za ovaj rezultat. Zaboravio je igrati'

Glumac

Bilo je to nakon prve utakmice na turniru, jasno je sada da bez njega to i ne ide tako glatko, ali je upravo i pomalo jadno gledati njegov cirkus na travnjaku, glumatanja kojima skuplja publiku koja ga ne voli gotovo u jednakom broju koliko ima i onih koji ga obožavaju zbog nogometnog znanja i vještina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ove prve skuplja na ovakve načine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo