MEDIJI RAZAPELI ZVIJEZDU SP-A: / 'Bio je sebičan i katastrofalan te je krivac za ovaj rezultat. Zaboravio je igrati'

Image
Foto: AFP

Pretrpio je čak 10 prekršaja, mišljenje struke je da je za to sam kriv

18.6.2018.
12:28
AFP
VOYO logo

Brazilski napadač Neymar nogometaš je koji je pretrpio najveći broj prekršaja u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva. U ogledu Brazila i Švicarske suparnički nogometaši faulirali su ga čak deset puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to i prva Neymarova utakmica natjecateljskog karaktera otkako je u veljači zadobio ozljedu metatarzalne kosti igrajući za Paris Saint-Germain. Po mišljenju stručnjaka, odigrao ju je loše.

Nepristojno je tako igrati

"Bio je katastrofalan, trebalo ga je zamijeniti. Brazil ima dobru reprezentaciju i kvalitetu kolektiva kojom se može izdići iznad problema, ali Neymar je pokušao utakmicu dobiti sam", mišljenje je Arnalda Ribeire s ESPN-a što ga prenosi Marca, a jednako je onom bivšeg reprezentativca. Ze Elias tako kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je sebilčan, otud toliki broj prekršaja na njemu. Nisu išli na njega s namjerom. Problem je u tome da je on zaboravio igrati u kolektivu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvaldo Pascoal (Fox Sport Brazil) dijeli isto mišljenje te piše da je 'nepristojno tako igrati nogomet' dok Thiago Nogeira (O Tempo Brasil) tvrdi da je 'Neymar napravio malo i da je on razlog zbog kojeg Brazil nije slavio protiv Švicarske'.

Inače, treba se vratiti debelo u povijest da se prisjeti primjera igrača koji je prekršajem zaustavljen na jednoj utakmici svjetskog prvenstva toliko puta. Točnije, prekršaj više pretrpio je engleski napadač Alan Shearer protiv Tunisa prije 20 godina, tijekom SP-a odigranog u Francuskoj 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo