Čak 30 prekršaja / Šokantan podatak o derbiju Hajduka i Dinama: Nećete vjerovati koliko je zapravo bilo čiste igre na Poljudu!

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dinamo i Hajduk će ove sezone odigrati još jedan susret i to u posljednjem kolu na Maksimiru, a svim ljubiteljima nogometa ostaje nada da se ovakvo nešto neće ponoviti

22.4.2022.
17:20
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Derbi Hajduka i Dinama je iza nas no i dalje je glavna tema u sportskom medijskom prostoru. Hajduk je golom Nikole Kalinića u 63. minuti šokirao Modre te drugom pobjedom u tri susreta vječnih rivala dodatno zakomplicirao utrku za naslov pred posljednjih pet kola.

Glavne teme su svakako Kalinićeva eksplozija u trenucima kada se već ozbiljno počelo sumnjati u opravdanost njegovog angažmana od strane Bilih, dolazak Ante Čačića na klupu Dinama umjestoŽeljka Kopića te kvaliteta samog derbija obilježenog brojnim prekidima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi donio prekršaja kao zadnja dva zajedno

Upravo ovo potonje je nešto od čega se nogometna publika u Hrvatskoj polako odvikla. Čak trideset prekršaja, brojne ozljede te čak 16 minuta ukupne nadoknade značajno su razvodnili poljudski derbi.

Image
HNL proljeće /

Kalinić i Mikanović najbolji pojedinci derbija, ali iznenadit će vas tko je bio najlošije ocijenjeni igrač na Poljudu

Image
HNL proljeće /

Kalinić i Mikanović najbolji pojedinci derbija, ali iznenadit će vas tko je bio najlošije ocijenjeni igrač na Poljudu

Usporedbe radi, u prvom ovosezonskom ogledu ovih momčadi odigranom na Maksimiru početkom prosinca prošle godine zabilježeno je svega osam Dinamovih i samo četiri Hajdukova prekršaja, a u derbiju sredinom ožujka su ekipe napravile kombinirano 18 faulova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš dojam je bio posebno prisutan u prvom dijelu kada su navijači imali dojam da se više vremena ukazivalo pomoć igračima no što je lopta bila u igri. Sličan je dojam bio i u posljednjih 15-ak minuta susreta, a to dokazuje i gola statistika. Naime, ona pokazuje kako je igre s loptom u derbiju bilo manje od polovinu ukupnog vremena.

Žive igre malo više od jednog poluvremena

"Od ukupno 106 minuta ukupne igre čak 56 minuta i 42 sekunde je otpalo na prekide. S tako malo efektivne igre jako je teško bilo uspostaviti nekakav sustav i zato je derbi tako izgledao", rekao je Marko Krnjić iz tvrtke Edge Football Analitics koja se bavi statističkim i taktičkim nogometnim analizama, otkrio je za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, od ukupno 106 minuta se igralo tek nešto više od 49 minuta što je zaista šokantan podatak i dokaz da se gledatelji i struka nisu prevarili tvrdeći da je derbi bio gotovo negledljiv. Dinamo i Hajduk će ove sezone odigrati još jedan susret i to u posljednjem kolu na Maksimiru, a svim ljubiteljima nogometa ostaje nada da se ovakvo nešto neće ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo