POGLED IZ DRUGOG KUTA / Snimka otkriva nove detalje sukoba u Ateni: Ovo je trenutak u kojem je došlo do kobne posjekotine?

U trenutku koji navodno pokazuje ubod, dvojica navijača (na snimci od 54 sekunde do 1:13 op.a.), jedan u plavoj (Michalis, op.a.) i jedan u bordo majici trče usporedno jedan s drugim

21.8.2023.
8:45
VOYO logo

Danas.hr je u posjedu snimke iz spisa koja navodno prikazuje da je grčkog navijača Michalisa Katsourisa (29) slučajno ozlijedio AEK-ov navijač koji je u trenutku izgreda nosio bordo majicu.

Image
NOVI ŠOK /

Nakon drame u Grčkoj, Dinamo saznao kaznu za nerede u Ateni: UEFA nije imala milosti ni razumjevanja

Image
NOVI ŠOK /

Nakon drame u Grčkoj, Dinamo saznao kaznu za nerede u Ateni: UEFA nije imala milosti ni razumjevanja

U trenutku koji navodno pokazuje ubod, dvojica navijača (na snimci od 54 sekunde do 1:13 op.a.), jedan u plavoj (Michalis, op.a.) i jedan u bordo majici trče usporedno jedan s drugim. Obojica s kacigama na glavi. U jednom trenutku Michalis dotiče navijača u bordo majici po ramenu. Inercijom trka Michalisova lijeva ruka zamahuje prema natrag, a bordo desnom rukom, u kojoj drži nepoznati predmet, zamahuje u smjeru ubijenog navijača, piše Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj dio najvjerojatnije pokazuje trenutak u kojem je došlo do kobne posjekotine s unutarnje strane nadlaktice Michalisa. Trzaj koji radi desnom rukom indicira da ga je nešto zaboljelo. Odmah nakon tog trenutka vidljivo je da navijač u bordo majice maše unatrag desnom rukom u kojoj je vidljiv duži predmet.

Michalis se udaljio južnom stranom stadiona, primjećuje nešto na svojoj majici, skida kacigu i gleda u svoju lijevu ruku. Nastavlja trčati prema kiosku u koji ulazi minutu i 17 sekundi kasnije otkad je zadobio kobnu porezotinu. Djelatnik kioska hitnu pomoć pozvao je devet minuta nakon što je ozlijeđeni navijač ušao u njegov kiosk, a u međuvremenu mu nije pružio nikakvu pomoć. Točno 24 minute nakon kobnog događaja, sanitetsko vozilo dolazi do kioska gdje je Michalis već bio u teškom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, navijač za kojeg se vjeruje da ga je ubo Michalisa ulazi na terasu ugostiteljskog objekta iz kojeg kasnije izlazi bez kacige i noža pa se nastavlja obračunavati s navijačima Dinama, a onda ponovno bježi u bistro. Kada je policija došla na poprište, navijači Dinama daju se u bijeg, a navijač u bordo majici ponovno izlazi iz bistroa i udaljava se južnom stranom stadiona. Zaustavljaju ga dvojica navijača AEK-a i pokazuju u smjeru bistroa i tada kreće rasprava među njima. On se vraća po kacigu i iz bistroa istrčava s njom. Ispred ga je sačekao drugi navijač s kojim je napustio kadar nadzorne kamere.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo