LEGENDARNI KAPETAN DINAMA / 'Ćire sam se bojao ali sam ga i cijenio. Teško mi je, naviru mi sjećanja, pomiješaju mi se osjećaji i onda nisam dobro. Bio mi je poput drugog oca...'

Image
Foto: Pixsell

Slavko Ištvanić o Miroslavu Ćiri Blaževiću

8.2.2023.
10:40
Pixsell
VOYO logo

"Trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević cijenio je Slavka Ištvanića, legendarnog igrača Dinama, jednog od samo desetorice igrača koji je za zagrebačke plave nastupio više od 500 puta. Slavko Ištvanić bio je kapetan Dinama i čovjek od povjerenja Miroslava Ćire Blaževića.

Slavko je bio primjer pravog kapetana, Ćiro ga je obožavao

Image
'Trener svih trenera zauvijek' /

Goran Vlaović: 'Imao sam jednu situaciju s Ćirom, a on je imao poseban pristup prema igračima, često i neshvaćen'

Image
'Trener svih trenera zauvijek' /

Goran Vlaović: 'Imao sam jednu situaciju s Ćirom, a on je imao poseban pristup prema igračima, često i neshvaćen'

Slavko Ištvanić u Maksimiru je bio primjer pravog kapetana i nogometaša koji gine za svoj dres i grb. Čestit i pošten, za njega je Ćiro kazao kako je bio vođa kakvog svaki trener može samo poželjeti u svlačionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavko je sedmi igrač u povijesti po broju nastupa za Dinamo. Za klub za koji je svim srcem i bićem iskreno živio, uvijek je davao sve od sebe. Tako je za zagrebačke plave, momčad njegova života, zaigrao u Banjoj Luci dan nakon što mu je umrla prerano rođena curica, a četiri godine kasnije na travnjaku u finalu Kupa protiv Hajduka bio samo nekoliko sati nakon što je pokopao oca. Slavko isto vodi bitku za svog sina i niti njemu u životu nije lako.

Ali, Slavko se bori i nikad ne odustaje. Borba je dio njegovog karaktera, kao što ga je Ćiro naučio kao trener i puno mu toga i utkao, osnažio još taj njegov ratnički - borbeni karakter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bojao sam se Ćire ali ga i cijenio'

Javio nam se veliki bivši igrač Dinama Slavko Ištvanić kratko kako bi nam prokomentirao odlazak svog najboljeg trenera.

Inače, kad je 27. studenog prošle godine Slavko gostovao u studiju Net.hr-a kako bi nam analizirao pobjedu naše reprezentacije protiv Kanade na Mundijalu u Katru, kazao je potpisniku ovog teksta u privatnom razgovoru kako se bojao Ćire ali ga i cijenio do neba...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina, bojao sam se Ćire ali sam ga cijenio. Ne samo ja nego i svi. Ćiro je držao strogoću, držao je disciplinu pogotovo na treninzima. Morali smo dati 150% da bi 100% dali na utakmicama. Miroslav Ćiro Blažević je moj drugi otac. To je neprikosnoveno i jako mi je teško nakon toga svega. Teško mi je govoriti o njemu, naviru mi sjećanja a onda mi se pomiješaju osjećaji i onda nisam dobro. Ćiro mi je bio najbolji trener u karijeri sigurno", zaključio je Slavko Ištvanić.

Ćiro preminuo u 88.

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević. Blažević je preminuo nakon što se duže vrijeme borio sa zloćudnom bolešću, koja je, nažalost, metastazirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a nažalost ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Jedno od posljednjih javnih pojavljivanja Blažević je imao sredinom prosinca prošle godine kada je u Zagrebu dobio nagradu "Vladimir Beara" za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo