CITY PREGAZIO WEST HAM USRED LONDONA: / Bilić proživio noćnu moru, publika mu okrenula leđa

Image
Foto: AFP

U susretu 23. kola Premier lige između West Hama i Manchester Cityja, gosti s Etihada su na Olimpijskom stadionu u Londonu pregazili čekićare 4-0.

1.2.2017.
22:34
AFP
VOYO logo

Slaven Bilić je u srijedu navečer proživio noćnu moru na Olimpijskom stadionu u Londonu. Novu građansku. City je, naime, po drugi puta u razmaku od samo 25 dana West Hamu očitao nogometnu lekciju.

I to nakon 5-0 u 3. kolu FA Kupa 6. siječnja. Nije se tome Bilić nadao nakon vezane dvije pobjede. Pogotovo ne od Pepa Guardiole koji mu je opet skinuo skalp. Ovako visokom porazu kumovala je između ostalog i stoperska kombinacija Fonte-Reid, koja je prvi put igrala zajedno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City poveo u 17. minuti

Građani su poveli u 17. minuti susreta. Gabriel Jesus poslao je loptu koju je pokupio Kevin De Bruyne koji je u šesnaestercu pokazao mirnoću i preciznost i pospremio loptu u donji desni kut.

Golu Cityja prethodila je velika pogreška u dodavanju na sredini terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silva iz blizine za 2-0

Samo četiri minute poslije, već je bilo 2-0. David Silva zabio je iz blizine nakon što je pratio dodavanje Leroyja Sane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 27. minuti, City je mogao povesti s 3-0. Silva je zavrnuo loptu u šesnaesterac, a Raheem Sterling se ubacio ispred svog čuvara i pucao glavom, ali je lopta prošla pored desne stative gola londonskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 33. minuti West Ham je mogao izjednačiti. Aaron Cresswell pokupio je jednu loptu i ispucao ju daleko izvan igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S nekih pet metara malo iz kosa na desnoj strani terena. Bila je to dobra šansa za čekićare.

Građani u 39. zabili za 3-0

U 39. minuti, građani su poveli s 3-0 i tako bacili u očaj Slavena Bilića. Raheem Sterling zaobišao je golmana i dodao loptu koju je Gabriel Jesus lagano pospremio u nebranjenu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toure iz kaznenog udarca stavio točku na i

U 66. minuti na 4-0 iz penala je povisio Yaya Toure, nakon što je Kevin Friend svirao prekršaj zbog Fonteovog rušenja protivnika u kaznenom prostoru, a publika je nakon toga ubrzo počela napuštati tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htjela gledati novo Guardiolino razbijanje njihovih ljubimaca.

Na taj način razočarani navijači West Hama momčadi i Biliću u ovoj su utakmici okrenuli leđa. U 81. minuti gol West Hama koji je postigao Michail Antonio bio je poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu poslije, čekićari su mogli zabiti počasni pogodak. Robert Snodgrass driblao je do šesnaesterca, ali je Wilfredo Caballero, vratar koji je po prvi puta započeo utakmicu za City u prvih 11 umjesto Claudija Brava, istrčao je s gola i zaustavio pokušaj londonskog sastava.

Ovom pobjedom peti Manchester City je stigao do 46 bodova, koliko ima i četvrti Liverpool, dok samo bod više imaju drugi Tottenham Hotpsur i treći Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vodeći Chelsea je daleko naprijed sa 56 bodova. West Ham se nalazi na 11. mjestu s 28 bodova.

United podbacio na Old Traffordu

Manchester United još je jednom podbacio na svom Old Traffordu odigravši protiv davljenika Hull Cityja samo 0-0. Šest United je sada na 42 boda, dok je Hull pretposljednji, 19. sa 17 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostalom susretu igranom u srijedu Stoke City i Everton su igrali 1-1 (1-1). Domaće je u vodstvo doveo veteran Peter Coruch (7) svojim jubilarnim 100. golom u Premier ligi, a poravnao je Seamus Coleman (39).

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI 23. KOLA: West Ham - Manchester City 0-4 (De Bruyne 17, David Silva 21, Gabriel Jesus 39, Yaya Toure 67-11m) Manchester United - Hull City 0-0 Stoke City - Everton 1-1 (Crouch 7 / Coleman 39) Igrano u utorak: Liverpool - Chelsea 1-1 (Wijnaldum 57 / Luiz 24) Arsenal - Watford 1-2 (Iwobi 58 / Kaboul 10, Deeney 13) Bournemouth - Crystal Palace 0-2 (Dann 46, Benteke 90+2) Burnley - Leicester City 1-0 (Vokes 87) Middlesbrough - WBA 1-1 (Negredo 17-11m / Morrison 6) Sunderland - Tottenham 0-0 Swansea City - Southampton 2-1 (Mawson 38, Sigurdsson 70 / Long 58)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo