SJEĆATE LI SE? / Pele je iz bolnice poslao emotivnu poruku nakon što su Vatreni izbacili njegov Brazil: 'Na žalost, ovo nije bio najsretniji dan za nas...'

Image

Pele se smatra jednim od najvećih, a po mnogima i najvećim nogometašem koji je ikada igrao

29.12.2022.
21:38
VOYO logo

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele umro je u četvrtak u 82. godini.

Image
ODLAZAK VELIKANA /

Napustio nas je Kralj: Prisjetite se najboljih golova po mnogima najvećeg nogometaša koji je ikada hodao planetom, legendarnog Pelea

Image
ODLAZAK VELIKANA /

Napustio nas je Kralj: Prisjetite se najboljih golova po mnogima najvećeg nogometaša koji je ikada hodao planetom, legendarnog Pelea

Smrt jedinog čovjeka koji je tri puta kao igrač osvojio Svjetsko prvenstvo potvrdila je njegova kći na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pele je bio velika podrška brazilskoj reprezentaciji na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje su oni stigli do četvrtfnala, a tamo ih je nakon penala izbacila Hrvatska.

Nakon te utakmice Pele je čestitao strijelcu jedinog gola za Brazil u regularnom dijelu utakmice, Neymaru, na tome što se izjednačio s njime po broju postignutih pogodaka te ga zatražio da ne napušta reprezentaciju Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavi nas inspirirati, a ja ću podizati šake u zrak zbog svakog gola koji postigneš, kao što sam radio i u svakoj utakmici u kojoj si bio na travnjaku", napisao je Pele, koji je tada bio na liječenju u bolnici u kojoj je danas, na žalost preminuo.

Neymar je u 106. minuti produžetka zabio gol za vodstvo od 1-0 Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske, čime se sa 77 zabijenih golova za reprezentaciju izjednačio s Peleom. Hrvatska je, međutim, izjednačila u 117. minuti pa pobijedila na jedanaesterce nakon čega je 30-godišnji Neymar zaplakao pa izjavio da ne može sa sigurnošću reći da će nastaviti igrati za Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Po mnogima najbolji nogometaš svijeta, poznat je pod imenom Pele, ali kao i kod mnogih Brazilaca, to je samo nadimak. Puno ime legendarnog napadača je Edson Arantes do Nascimento.

"Gledao sam te kako odrastaš, navijao za tebe svaki dan i sad ti napokon mogu čestitati zbog izjednačenja mog broja golova postignutih za Brazil”, napisao je Pele. “Obojica znamo da je to puno više od samog broja. Naša dužnost kao sportaša je inspirirati, danas kolege, sutra novu generaciju i sve one koji vole naš sport", dodao je Pele.

"Nažalost, ovo i nije najsretniji dan za nas, ali ti ćeš zauvijek biti inspiracija onima koji dolaze. Što više vrijeme prolazi, to je ostavština veća. Rekord sam postavio prije gotovo 50 godina i sve dosad nitko mu se nije približio. Ti si dečko uspio”, napomenuo je Pele. Brazil je posljednji put podigao pehar svjetskog prvaka prije 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti znaš, kao što i ja znam, da ne postoji broj koji može nadmašiti sreću igranja za našu zemlju. Ja imam 82 godine i nakon toliko puno vremena nadam se da sam te inspirirao da dođeš ovako daleko. Više od toga, nadam se da će tvoj uspjeh nadahnuti milijune koji te prate da pokušaju napraviti ono što je naizgled nemoguće”, poručio je Pele koji je na žutom dresu nosio zeleni broj 10, koji sada nosi Neymar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo