MODRI OBJAVILI RIJETKU FOTKU / Pele je igrao tri puta protiv Dinama i nije uspio pobijediti: 'Tražio sam prostora na sve strane, a zraka nigdje...'

Image
Foto: Profimedia

Pele je bio podvrgnut kemoterapiji otkako mu je u rujnu 2021. uklonjen tumor na debelom crijevu. Posljednjih tjedana stanje mu se pogoršalo, a nažalost, tri dana prije isteka ove godine stigla je vijest o njegovoj smrti

29.12.2022.
21:08
Profimedia
VOYO logo

 Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele umro je u četvrtak u 82. godini.

Image
NAJVEĆI OD VELIKANA /

Dan kada je Pele zabio svoj 1000. gol: Istog dana dogodio se još jedan veliki trenutak za povijest

Image
NAJVEĆI OD VELIKANA /

Dan kada je Pele zabio svoj 1000. gol: Istog dana dogodio se još jedan veliki trenutak za povijest

Smrt jedinog čovjeka koji je tri puta kao igrač osvojio Svjetsko prvenstvo potvrdila je njegova kći na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pele je bio podvrgnut kemoterapiji otkako mu je u rujnu 2021. uklonjen tumor na debelom crijevu. Posljednjih tjedana stanje mu se pogoršalo, a nažalost, tri dana prije isteka ove godine stigla je vijest o njegovoj smrti.

Nakon vijesti o njegovoj smrti, od legendarnog Pelea dirljivim porukama oprašta se cijeli nogometni svijet i ponovno su u fokusu njegovi majstorski potezi i pogoci kojih nije manjkalo tijekom njegove karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Pele je tijekom karijere igrao za samo dva kluba, brazilski Santos i američki New York Cosmos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je bio član Santosa, Pele je tri puta igrao protiv aktualnog hrvatskog prvaka, zagrebačkog Dinama, i sve su utakmice završile bez pobjednika.

'Bila je to jedna od mojih prvih utakmica za Santos'

Posebno je značajna bila utakmica odigrana 12. rujna 1969. godine kada je Santos stigao u Zagreb na egzibicijsku utakmicu, koja je odigrana na maksimirskom stadionu pred dotad rekordnih 64.000 gledatelja,i završena je rezultatom 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zadovoljni smo neodlučenim. Dinamu je tek poslije vodstva ponestalo daha. Mi smo se tada trgnuli, osjećaj da je voda ušla u uši pokrenuo je naše igrače. Zaigrali smo odlučnije i mislim da smo zasluženo izvukli neodlučeno. Tražio sam prostora na sve strane. A zraka nigdje. Dobro pokrivanje u obrani i jednostavni napadi prema golu. Jedna od mojih prvih utakmica za Santos bila je baš protiv Dinama. Znam da je utakmica bila u okviru turnira Morumbi, u povodu otvorenja tog velikog stadiona u Sao Paulu. Mi smo bili u kooperaciji s Vascom da Gamom iz Rija. Utakmica je završila 1:1, a ja sam bio strijelac za 'santiste'“, , govorio je Pele nakon utakmice.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo