SJEĆATE LI IH SE U OVAKVOM IZDANJU? / Pet sportaša koje je teško prepoznati bez njihovih slavnih brojeva

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Najveće svjetske sportske zvijezde prepoznatljive su po mnogočemu, a između ostaloga i po brojevima na dresovima koji tijekom godina postaju njihov zaštitni znak.

18.9.2016.
13:00
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Nisu, međutim, svi oduvijek u svojim klubovima nosili brojeve po kojima ih danas zna i pamti čitavi svijet. U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija koje iz današnje perspektive izgledaju neobično, upravo zbog 'pogrešnih' brojeva na dresovima sportskih legendi.

Michael Jordan

Vjerojatno je svim ljubiteljima sporta jedna od privh asocijacija na Michaela Jordana broj 23 koji je nosio kroz najveći dio karijere. No, nakon prvog umirovljenja i prvog povratka na parket Jordan je nakratko nosio broj 45 jer je njegov stari bio umirovljen. Ubrzo se, ipak, sve vratilo na staro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JOHN RUTHROFF

Michael Jordan

Kobe Bryant

Kao što je Jordan proslavio broj 23, tako je Kobe Bryant učinio slavnim svoj dres s brojem 24. No, mnogi se ne sjećaju da je u prvim godinama NBA karijere ovaj legendarni košarkaš Los Angeles Lakersa na leđima nosio 'osmicu'.

Image
Foto: AFP, Jeff Gross

Kobe Bryant

Ronaldo

Nekadašnji najbolji svjetski nogometaš, Brazilac Ronaldo, ostao je upamćem po 'devetki' koju je nosio u Barceloni, Real Madridu i reprezentaciji. Međutim, na početku 'mandata' u Interu na njegovim se leđima sjajila 'desetka'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Ronaldo

Lionel Messi

Malo tko će pogrešno odgovoriti na pitanje koji broj u Barceloni nosi najbolji nogometaš današnjice. No, prije 'desetke' Messi je 'šarao' s brojevima, pa vrijedi prisjetiti se da je svojedobno nosio i brojeve 30 i 19.

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Lionel Messi

Cristiano Ronaldo

Portugalac je napravio brend od svoga nadimka CR7, ali možda su neki zaboravili da je u prvoj sezoni nakon dolaska u Real Madrid bio CR9. 'Sedmica' je bila rezervirana za Realovu ikonu Raula, pa je Ronaldo morao pričekati da se dokopa omiljenog broja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Cristiano Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo