SENZACIONALNA PRIČA EUROPSKOG NOGOMETA: / Igor Tudor debitira pred više od 30 milijuna navijača

Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Igor Tudor senzacionalna je priča europskog nogometa i kao takva danas ima debi na klupi najvećeg turskog kluba Galatasaraya.

18.2.2017.
15:23
Tino Juric/PIXSELL
VOYO logo

Da je netko prije tjedan dana kazao kako će Tudor preuzeti klupu slavnog turskog Galatasaraya, vjerojatno bi ga vaš novinar uputio prema jednoj od liječničkih ustanova u gradu. Međutim, upravo se to dogodilo. Bivši hrvatski nogometaš i reprezentativac postao je trener Galate.

Hikmet Ferudun Tankut iskritiziro Tudora i Galatasaray

To nije najbolje sjelo čelnicima njegova (do)sadašnjeg kluba Karabükspora s kojim je Tudor ove sezone odradio velik posao pobijedivši, između ostalih, i Galatasaray i Beşiktaş. Predsjednik Karabükspora Hikmet Ferudun Tankut vrlo je oštro reagirao u nekoliko turskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve sam doznao iz medija i ako je vijest istinita, to je sramota i za Tudora i za Galatasaray. Očekujemo da se očituju obje strane, a od Tudora očekujemo da potvrdi da ostaje do 31. svibnja, kao što je to rekao nakon utakmice protiv Beşiktaşa. Ovo nije nimalo etično od Galatasaraya”, poručio je Tankut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilika života počela uzbudljivo i stresno

I prilika života na klupi Galatasaraya počela je uzbudljivo po medije i stresno za Hrvata.

Image
NA PRVOJ PRESICI ODMAH 'U GLAVU': /

Tudor kritizirao najveću zvijezdu Galatasaraya

Image
NA PRVOJ PRESICI ODMAH 'U GLAVU': /

Tudor kritizirao najveću zvijezdu Galatasaraya

Turski mediji s velikim zanimanjem pišu o Tudoru, a neki su se odlučili malo kopati i iskopati kakav "prljavi veš". Tako su ga pojedini tamošnji mediji optužili za sumnjive transfere koje je dogovarao dok je bio trener grčkog PAOK-a i tvrde kako se njegovo dovođenje nikako neće isplatiti Galatasarayu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako turski mediji pišu riječ je o čak 20 transfera koje je Tudor ugovorio s tadašnjim sportskim direktorom kluba Frankom Arnesenom, a koji je navodno uzimao udio od svakog transfera. Na taj je način Arnesen zarađivao ogromne novce, a uz to Turci optužuju Tudora da je gurao upravo Arnesenove igrače u momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjivi transferi Tudora

Jedan od sumnjivih transfera je i onaj Gojka Cimirota iz Sarajeva u PAOK po kojem je sarajevskoj momčadi pripalo 800.000 eura dok je dio menadžerskog kolača iznosio čak 250.000 eura.Turski novinari podsjećaju i na transfer Bugarina Dimitra Berbatova u kojem je više od pola milijuna eura završilo u nepoznatim rukama, dok je Berbatovu isplaćeno “samo” 950.000 eura. Ovo su samo dva konkretna primjera, a broj transfera u kojima je treća strana imala ogromnu zaradu velik je.

Image
Foto: SAKIS MITROLIDIS
Image
Foto: SAKIS MITROLIDIS

Turski mediji strahuju kako bi se ova praksa mogla nastaviti i u Galatasarayu te da će Tudor raditi samo na dovođenju igrača koji će njemu i njegovim ljudima donositi zaradu. Tako Tudoru odmah na početku nije lako. Ima puno posla, dežurni kritičari već su u niskom startu za napad, a pred hrvatskim trenerom prvi je izazov. U 21. kolu Super Lig, Galatasaray gostuje od 17 sati kod Rizespora, kluba koji je u zoni ispadanja na 16. mjestu, a opstanak mu bježi dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došlo vrijeme za osvetu, ali s novim klubom

Tudor zato ne može očekivati da će mu Rizespor biti lagana utakmica, iako njegov novi klub ima čak 20 više od onog s obale Crnog mora, gdje će imati premijeru. Kod današnjeg suparnika izgubio je prije tri tjedna (0:1), ali kao trener Karabukspora. Sad je došlo vrijeme za osvetu.

Tudor će po prvi puta u svojoj trenerskoj karijeri imati iza sebe tako veliku navijačku vojsku. Iako i PAOK ima veliki broj vatrenih navijača, za Galatasaray navija puno veći broj ljudi. Prema pouzdanim istraživanjima, Galatasaray je najpopularniji klub u zemlji i prati ga 41 posto od gotovo 80 milijuna Turaka, što znači da će iza bivšeg Hajdukovog trenera biti oko 32 milijuna navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato Tudor mora pobijediti jer je njegov prethodnik Jan Olde Riekerink otišao i nakon što je porazom od Istanbul Bašakšehira posustao u utrci s konkurentima za naslov. Galatasaray ima 39 bodova, a Bašakšehir 42 i lider Bešiktaš 44.

Upravo protiv vodećeg kluba i aktualnog prvaka, Tudor igra idući susret. Ali, prvo mora pobijediti u Rizeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo